Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПЕЦИВО

Мекани КРОАСАНИ за доручак: Слатки и слани рецепт од једног теста! (РЕЦЕПТ)

Једноставни за прављење, унеће у вашу кухињу најлепши мирис свежег теста.

1622874058_Depositphotos_96202182_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Састојци: 

  • 2 јаја
  • 200 гр јогурта
  • 200 гр млека
  • 1 коцка квасца
  • 3 кашике зејтина (уља)
  • 800 гр брашна
  • 1 кашичица соли
  • 1 маргарин (собна температура)

Прочитајте још: ШТАПИЋИ СА ЦИМЕТОМ: Хрскава посластица од 4 састојка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Припрема: 

1)  Квасац, мало мање од коцке,  ставити у млако млеко са кашичицом шећера и мало брашна да надође. Заместити тесто од датих састојака, јаја, јогурт брашно , со, зејтин, сипати надошао квасац и оставити тесто да нарасте.

2) Кад тесто нарасте, побрашнити подлогу за развијање и премесити. Поделити га на пола, па на пола, па сваку четвртину на три дела, тако да буде укупно 12 јуфкица. Сваку јуфкицу мало развити да би биле спремне за премазивање маргарином. Премазати једну, па преко ње ставити другу, премазати и тако све до шесте, која остаје непремазана. Поступак поновите и са осталих шест јуфки.

3) Развити једну јуфку, и поделити је на четвртине, па на осмине и сваку осмину на још по 3 дела тако да укупно има 24 кифле. Ово је опционо. Ви можете правити и мањи број кифлица.

Прочитајте још: ПРОТЕИНСКА салата: Оброк који се брзо спрема и идеалан је да се носи на посао! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

4) На сваки део ставити претходно припремљен фил: на пример дробљени сир умућен са беланцетом или џем. Овај рецепт је идеалан, због тога што од једног теста можете да правите и слатке и слане кифлице. Почети са увијањем кроасана тако што крајеве притисните на унутра да не би испадао фил и мотајте их полако ка центру круга. Мотајући мало извлачите врх да би се лепо намотали.

5) Укључите рерну на 200° Ц.  Кифлице ставити у подмазан плех, премазати их жуманцетом претходно умућеним са 3 кашике воде и посути сусамом. За то време премазивања оне ће још мало расти док се не загреје рерна. Кад се загреје рерна до 200°Ц степени пећи их неких 20 минута док не порумене. Кифлица има за два плеха.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas