Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Укусни ДОМАЋИ КРОАСАНИ: Одушевите укућане својим кулинарским умећем (РЕЦЕПТ)

Нећете им одолети!

1669806900_shutterstock_629429801-kroasani-domaci-naslovna.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Потребно:

-1коцкица свежег квасца
-0,5л млаког млека
-1 кашика соли
-2 кашике шећера
-2 јаја
-1 кашика сирћета
-1кг брашна + 250гр за мешење
-1 маргарин са укусом маслаца или 250гр маслаца

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: За успешан почетак дана: 3 одлична и укусна ПРЕДЛОГА ЗА ДОРУЧАК (РЕЦЕПТИ)

Припрема:

Ставити квасац са једном шољом млека да надође, заједно са кашиком соли и 2 кашике шећера и мало брашна. Када је квасац надошао, замесити тесто са остатком млека, јајима, брашном и кашиком сирћета. Лепо замесити тесто, и оставити да надође неких 30мин, прекрити крпом. Када је тесто надошло, мало га још умесити руком, и поделити на 8 јуфкица. Затим сваку јуфкицу развијати у малу кору, преко ње рендати маргарин (или маслац) по мало, па преко још једну малу развијену кору. Када овако наређате корице са наренданим маргарином између, развијте све у једну велику кору. Сећи по дијагонали, и филовати по жељи ( сир, џем, крем) и обликовати кроасане. Ређати их у плех са пек папиром, и премазивати са жуманцетом које је умућено са мало млека. По врху се може посути сусам или ким.
Одмах пећи у загрејаној рерни на 200Ц, када нарасту и добију боју, повећати температуру на 220-250Ц, док не буду скроз печени и златни. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas