Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТНА ПРИЧА

Монах АРСЕНИЈЕ о животу у Америци: Богаташи су желели да им будем љубавник

Животна прича игумана Арсенија Јовановића пуна је шокантних детаља.

1623138076_monah-arsenije.png
фото: Принтскрин/Јутјуб/Глас јавности
Oglas

Игуман Арсеније Јовановић рођен је 1960. године у Београду као Александар Аца Јовановић, а по струци је дипломирани стоматолог.

Познати монах Арсеније, који путује по свету и држи предавања о православном хришћанству и о свом животу пре него што се посветио цркви, написао и запажену књигу "Бог и рокенрол".

Прочитајте још: Излечени момак је рекао: "Спасила су ме ова два човека" и показао је на икону у цркви која је пиштала

Дружио се са члановима групе Екатарина Велика, Ивицом Видовићем, сликаром Душаном Герзићем Гером, глумицом Соњом Савић...

Он је у емисији "Глас живота" са Иваном Маленко поделио своју искрену животну причу о свим искушењима кроз која је пролазио.

Желео је да приступи будизму

"Имао неке идеје о монаштву али оне су биле везане за будизам. Мене је занимао зен будизам, хиндуизам, трасцедентална медитација. Маштао сам да кад дипломирам стоматологију одем у Кашмир или Непал, и да онда тамо приступим неком будистичком манастиру", испричао је монах Арсеније који је потом признао да му у то време православље није било на памети.

Прочитајте још: Igor je ČUVAR stare umetnosti! Preko dana je zavarivač, a uveče postaje umetnik - ŽARAČOM slika IKONE! (FOTO)

"Никад се нисам спрдао са православљем и црквом, али био сам васпитан да Бога нема. Кад њега нема, онда сам и те попове видео као неке јадне људе, па ми их било жао, јер се баве нечим чега нема", објаснио је Арсеније.

Бег од рата и одлазак у Америку

Најјачи утисак у овој емисији оставила је свакако његова прича о животу у Америци, у коју је први пут отишао када је имао 19  година.

"Мене је купила та слобода, та тотална слобода. Јесте Америка некад имала ту слободу, привидну, као и цео Запад. Потом долази тај проклети рат у Југославији. Ми као једна пробуђена, свесна омладина нисмо морали да будемо неки пророци да бисмо видели да ће доћи до великог слома. Јасно је било да ће доћи до распада, и то до крвавог распада. Ми смо се на време покупили и отишли. Побегли смо. Распршили смо се по целом свету у потрази за тим лажним рајем", испричао је монах Арсеније и додао да је врло брзо схватио какав је заправо живот у Америци,.

Прочитајте још: Звали су га "СВЕТАЦ из Бајлова", био је просјак који је обновио више православних цркава него држава

Долазио је у контакт са моћницима који су желели да га искористе

"Није прошло ни годину дана, ја сам схватио колика је то планетарна превара. У том граду су најопаснији ликови из целог света по питању финансија, окултизма, културе, уметности, а све у циљу стицања власти, користи, обогаћивања на рачун слабијих. То је један робовласнички систем без трунке било какве љубави или пријатељства. Само једна ужасна вампирска прича са свим тим ликовима који су огрезли до гуше у крви и греху, а који су јако богати материјално, који владају светом. Ја сам са некима од њих улазио у директан контакт, који су хтели моје младо тело. Био сам леп, млад, плав, успешан", признао је монах Арсеније, па је до детаља објаснио о каквим је људима била реч.

Добијао је непристојне понуде

"Један је био пријатељ са конгресменима а био је кућни пријатељ са тадашњим градоначелником Њујорка. Други је био Мексиканац, потомак мексичке краљевске лозе, чувени дизајнер накита. Обојица су желели да им будем љубавник и пратилац на путовањима и банкетима. Овај дизајнер накита ми је рекао да ја могу да имам и девојку, али је битно да му будем пратилац. Рекао ми је да ћу имати све што пожелим, да ћу имати приступ свакој светској галерији, пошто сам у то време већ сликао."

Ужасни изазови и гласови у глави

"Наравно да би на тим путовањима било и телесног контакта. Овај други ме је одвео у његову кућу на три спрата. Имао је 82 године и отворено је предлагао да му будем љубавник, и исто ми је све нудио, можда и више од првог. То су ужасни изазови, после таквог предлога не можеш да спаваш ноћу. Један глас ти говори: 'Еј човече је л' знаш шта је теби понуђено'. Други глас каже: 'Бежи главом без обзира'. Тај други глас је победио", објаснио је монах Арсеније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas