Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Наливате се КАФОМ? Ево колико је оптимално да их попијете СВАКОГ ДАНА

Без обзира на то је ли реч о кафи са кофеином или без њега, тај напитак благотворно утиче на опште здравствено стање

1599596792_kafa.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Особе које дневно конзумирају три до пет шољица кафе имају мањи ризик од превремене смрти као последице срчаних болести, дијабетеса и Паркинсонове болести, а и мање су склоне суициду, показало је последње америчко истраживање.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Истраживањем су обухваћене особе које не пију кафу или конзумирају дневно мање од две шољице, потом оне које испијају умерене количине тог напитка и особе које дневно попију и до пет шољица.

Ова студија ипак није омогућила да се открију позитивни учинци кафе на потенцијално спречавање развоја карцинома
Прикупљеање података
Резултати истраживања темеље се на подацима прикупљеним у три велике анкете спроведене између 300.000 медицинских сестара и здравствених радника који су одговарали на упитнике о властитом здравственом стању и животним навикама током тридесетогодишњег раздобља. 

Прочитајте још: Подмладите тело 5 ГОДИНА и истопите 8 КИЛОГРАМА са ЧАЈ ДИЈЕТОМ

Супротно претходним истраживањима, ова студија није омогућила да се открију позитивни учинци кафе на потенцијално спречавање развоја карцинома.

Прочитајте још: ДЕСЕТ једоставних правила за 10 килограма МАЊЕ

Научници упозоравају да се конзумирање веће количине каве не може саветовати свакоме.

Прочитајте још: У реду је да НЕ ВОЛИТЕ теретану, али онда вежбајте ЛАКЕ вежбе са ШИПКОМ

- Редовно испијање кафе укључује и редовне и здраве прехрамбене навике - објаснио је коаутор студије, професор нутриционизма и епидемиологије на Харварду, Франк Ху.

Он објашњава и да неке популацијске групе, попут трудница и деце, морају водити рачуна о количини кофеина који уносе у организам.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas