· · Komentari: 0
VEŽBE

U redu je da NE VOLITE teretanu, ali onda vežbajte LAKE vežbe sa ŠIPKOM

Ako se sasvim prepustite situaciji sedenja, mišići će da izgube tonus, a i kilogrami će lakše da se "lepe".

1599132353_pexels.jpeg
Foto: Peksel

Budite kreativni u osmišljavanju treninga, ali vodite računa da ne mogu baš sve vežbe da se izvode u kućnim uslovima. Zato vam ovom prilikom predlažemo vežbe sa šipkom. One ne zahtevaju puno prostora i skakanja, a efikasno zatežu mišiće.

Inače, šipka je kao sportski rekvizit odavno prihvaćena, jer gotovo svaku vežbu može da učini složenijom i zahtevnijom, a istovremeno ne samo što doprinosi zategnutosti mišića, već utiče i na to da oni zadrže elastičnost.

Pročitajte još: PRESKAKANJE VIJAČE protiv celulita zaista deluje! OVO su saveti i trikovi za savršeno telo (VIDEO)

Izdržaj
Podignite nogu i zadržite je u tom položaju. Šipku držite u ruci suprotnoj od savijene noge i podignite je od tla. U ovom položaju nastavite da podižete nogu nagore 20 puta ne savijajući se. Ponovite vežbu i na drugoj strani.

Kao rekvizit u domu može da posluži bilo koja šipka dugačka najmanje metar.
Koje vežbe sa šipkom su efikasne i kako da ih izvodite savetuje Vesna Janjušević, strukovni terapeut Centra za korektivnu gimnastiku.

Veslanje

Stomak i zadnjica su zategnuti. Rukama držite krajeve šipke. Desna ruka je pored glave, a leva na levom kuku. Levom rukom gurajte šipku nagore do iznad glave, a zatim vraćajte, dok desnom rukom gurate šipku nadole. Ponovite 10 puta na obe strane.

Vežbajte polako i u stajaćem stavu.

Pomeranje noge

Šipka je u desnoj ruci oslonjena o pod tako da ruka bude zategnuta. Zategnite stomak i zadnjicu, pa pomerajte desnu nogu u stranu do šipke i vratite. Ponovite 10 puta na desnu stranu, pa uradite isto i sa leve strane.

Vežbajte polako i bez žurbe Foto: Peksel

Čučanj

Stomak i zadnjica su zategnuti. Šipku držite u rukama ispred tela, a desnu nogu prebacite preko leve i spustite se u čučanj. Podignite se, pa iskoračite desnom nogom i zategnite stopalo prema licu, zatim prebacite desnu nogu unazad iza leve i opet u čučanj. Vratite se u početni položaj. Ponovite vežbu drugom nogom. Uradite po 10 čučnjeva jednom i drugom nogom.

Iznad glave

Ruke su u visini grudi, držite krajeve šipke. Laktove pomerajte unazad, zatim opružite ruke, podignite ih iznad glave i savijte laktove. Vratite se zatim u početni položaj. Vežbu ponovite sedam do 10 puta.

Pročitajte još: DVA MINUTA lake vežbe i bol u leđima kao magijom NESTAJE

Napomena: Sve vežbe se izvode u stojećem stavu

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.