Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
витаминска бомба

Научите како се једе ЖИВА КОПРИВА и директно унесите витамине: Бодље се уклањају једноставним потезом (ВИДЕО)

Сви делови коприве – стабљика, лишће, корен и цвет – имају лековита својства. Да смо свесни колико је лековита, садили бисмо је свуда.

1624277341_kopriva.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Златно доба
Oglas

У последњих неколико година, поново смо открили моћ природног биља и његову лековитост и све више људи се окреће природи у жељи за побољшањем имунитета.

Лековита својства коприве

Састав коприве
Садржи витамине А, Ц, Б2, Б5, К. У биљци се налазе и пантотенска киселина, каротен, лецитин и танини, који су најпознатији природни детоксикатори односно антиоксиданси. Од минерала садржи магнезијум, калијум, калцијум, гвожђе и фосфор.
  • јача имунитет
  • чисти крв
  • чисти организам од токсина
  • природни диуретик
  • повољно делује на гуштерачу и снижава шећер у крви
  • јача фоликуле длаке
  • помаже код реуматских болести
  • помаже код болова у мишићима
  • помаже код преобилних крварења у менструацији
Коприву је одлично јести у свежем стању. Богата је гвожђем, калцијумом и магнезијумом.

Прочитајте још: Пет чајева који помажу код артритиса и болова у коленима! Делују противупално на тело и обуздавају симптоме болести!

Ово су само неке од предности коприве и њених благотворних дејстава.

Употребава се у виду чаја, тинктуре, сирупа, различитих јела, али одлично је да с времена на време пробате да поједете свежу коприву.

Како се једе жива коприва?

Витаминска бомба у облику кликера

На Јутјуб каналу, Златно доба, смо пронашли упутство како се правилно једе свежа коприва, на безбедан начин.

Да бисте појели коприву, потребно је да рукама уклоните бодљице.

Уберите врх коприве (гранчица треба да има 6 до 8 листова).

Окрените је наопачке и прстима превлачите у смеру на доле, како бисте јој сломили бодљице које жаре.

Када неколико пута поновите покрет, савијте гранчицу у облик кликера и трљајте између шака, као кад месите колаче и правите куглице. 

Прочитајте још: МЕД ОД БОРОВИХ ИГЛИЦА - традиционалан рецепт: Пуне су витамина Ц, подижу имунитет и ослобађају вас упорног кашља! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Сада када сте отклонили све бодљице, слободно је поједите и осетићете како струји енергија кроз вас.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas