Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Није само у животињским производима: Ово ВОЋЕ има висок садржај ПРОТЕИНА

Протеини су неопходни за здраву исхрану, али стереотипни извори протеина (месо, јаја, животињски производи) нису нужно једини начини да уживате у свакодневној исхрани протеина

1694083830_profimedia-0313796970.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Биљни протеини су све популарнији и одличан начин да обезбедите свој дневни унос протеина. Поред поврћа са високим садржајем протеина, постоји и прегршт воћа са високим садржајем протеина које можете додати у грицкалице и оброке како бисте повећали унос протеина. Иако личне потребе за протеинима могу бити другачије, референтни унос у исхрану предлаже конзумирање 46 грама протеина дневно за жене и 56 грама протеина дневно за просечног мушкарца.

Наравно, висока активност може захтевати више протеина, а консултовање са лекаром или стручњаком за исхрану може вам помоћи да одредите тачно колико протеина може бити право за ваше тело, пише Реал Симпле.

Воће са високим садржајем протеина

- Иако воће обично није познато по томе што има много протеина у поређењу са другим групама хране као што су месо или махунарке, неколико врста воћа садржи значајне количине протеина - каже Ејми Фокс, сертификовани нутрициониста. .

Авокадо

Авокадо има 2,7 грама протеина по комаду. Познат по здравом садржају масти и влакана, авокадо је такође природни извор протеина.

Купине

Једна шоља купина има 2 грама протеина. Купине су добар извор воћних протеина јер садрже много влакана и много више хранљивих материја, укључујући антиоксиданте.

Киви

По једној шољици садрже 1,9 грама протеина. Киви такође има калцијум, калијум и нешто влакана, али има више шећера и угљених хидрата од другог тропског воћа.

Кајсије

Шољица кајсија садржи 2,2 грама протеина. Кајсије су коштичаво воће које је богато протеинима, укусно је сирово и може се лако конзумирати. Пуне су хранљивих материја, укључујући антиоксиданте, калијум и бета-каротен.

Грејпфрут

 По комаду садржи 2,4 грама протеина. За цитрусно воће које је тако сочно, грејпфрут има изузетно висок садржај протеина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas