· · Коментари: 0
ЕНИГМА

Научници имају математички модел временске машине, али им фале материјали (ВИДЕО)

Научници имају математички модел временске машине, али још увек не и начин да је направе.

Јуна 2009. године један од највећих научника света Стивен Хокинг приредио је, на Универзитету Кембриџ, необичну забаву. Свечано одевен, у дворани окићеној балонима и уз постављене столове са шампањцем и обилатом закуском, чекао је госте.

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

Нико од позваних није се појавио. Додуше, Хокинг је јавни позив гостима упутио тек наредног дана, када је термин за забаву већ прошао, али то је разумљиво јер је звао - путнике из будућности. Оне који би, прочитавши позивницу кроз двадесет година у новинама из 2009. године били способни да се врате у прошлост! Чак им је дао и прецизне џи-пи-ес (ГПС) координате.

Хокинг Фото: Youtube/ screenshot  WeAreStarStuff51
Путовање кроз време није могуће?!

Након овог духовитог "експеримента", Стивен Хокинг је изјавио 2012. године: "Имам експериментални доказ да путовање кроз време није могуће".

Постоје мултиверзуми, паралелни, неки су у прошлости у другима већ тече наша будућност...

Упркос томе, један од највећих умова света на својим предавањима није искључивао могућност временских путовања. Две недеље пре смрти, Хокинг је изложио рад "Миран излаз из Вечите инфлације": математички је поставио теорију о бесконачном броју "великих праскова" од којих сваки ствара свој сопствени универзум. Теорија мултиверзума подразумева постојање бесконачног броја светова, који егзистирају паралелно и могу да буду у интеракцији са нашим, и док се у једнима одвија наша прошлост, у другима већ тече будућност...

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Друга стварност
"Хладна тачка" могла би да буде прва конкретна назнака о постојању мултиверзума, у којима сваки алтернативни универзум има сопствену верзију стварности у односу на ову на Земљи.

Белгијски космолог Томас Хертог, са Католичког универзитета у Левену, у Белгији, који је и коаутор Хокинговог последњег рада, један је од научника чија је тежња да пронађу доказ о постојању мултиверзума, а то би могло да буде откриће такозване "хладне тачке" у свемиру. Она се налази на удаљености од 1,8 милијарди светлосних година и хладнија од околног универзума.

Црвоточина је портал у друге универзуме, али нема повратка из ње?

 Што се тиче путовања кроз време, Стивен Хокинг није одбацио идеју о "црвоточинама", где "црне рупе" служе као портали у друге универзуме. "Ствари не могу да изађу из "црне рупе", али је могуће да пређу у други универзум", рекао је на предавању у Чилеу 2008. године. "Према томе, ако осетите да сте у "црној рупи", не предајте се. Постоји излаз из ње".

Прочитаје још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци

Црвоточина води у паралелни универзум, али нема повратка Фото: Пиксабеј

Свој допринос концепту путовања кроз време последњих година пружили су и Бенџамин Типет, математичар и предавач физике на Универзитету Британска Колумбија у Канади, и његов партнер у истраживању, астрофизичар и астроном Дејвид Цанг.

Прочитајте још: Симбол СВАСТИКЕ није настао у нацистичкој Немачкој, већ у РУСИЈИ и имао је потпуно друго ЗНАЧЕЊЕ

Они су изашли са математичким моделом који би се могао назвати "временском машином" а формула је заснована на Ајнштајновој теорији релативности. Назвали су га ТАРДИС, како се звала популарна научно-фантастична серија емитована на Би-Би-Си телевизији (Прелазно неузрочно ретрогардно подручје у простор-времену).

Што сте ближе "црној рупи" време се креће све спорије и постоје нацрти за временску машину

Позивајући се на то да велики објекти искривљују простор и време, Типетов и Цангов модел бави се идејом да се та закривљеност употреби и време-простор савију у круг, што би путнику у временској машини омогућило да се врати у прошлост. Један од кључних Типетових аргумената је да се време креће спорије што се више приближавате "црној рупи".

Прочитајте још: Писмо МАСОНА које се ПРЕПРИЧАВА: Испровоцираћемо социјалну КАТАКЛИЗМУ и отворити врата ЛУЦИФЕРУ

- Док је ово математички изводљиво, још увек није могуће да се изгради временска машина, јер су нам потребни материјали које ми називамо егзотичним, да искриве простор-време, али они тек морају да буду откривени" - рекао је професор Бенџамин Типет у раду објављеном у научном журналу "Класична и квантна гравитација".

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.