Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети које је Стивен Хокинг оставио својој деци пред смрт: Могу вам помоћи да пронађете прави пут

Ево које три ствари су по његовом мишљењу биле најважније

1684946303_stiven-hoking.jpg
Фото: Wикипедиа
Oglas

Стивен Хокинг није био само један од највећих физичара нашег времена, већ је и аутор многих надахњујућих речи упуц́ених свима нама. Био је човек несаломивог духа, који је упркос тешкој болести која га је задесила задржао ведрину и веру у живот.

Држао је мотивационе говоре, а осим мудрих савета, иза себе је оставио предвиђање 4 најтрагичнија пута људског развоја, након чега су се многи бацили у размишљање.

Неколико година пре своје смрти, Стивен Хокинг је открио посебне савете које је давао својој деци док су се сналазила у многим сложеностима људског живота. Чувени теоретски физичар и аутор бестселера упитан је 2010. у интервјуу о најбољем очинском савету који је дао својој ц́ерки Луси и његова два сина, Роберту и Тиму.

"Ево најважнијих савета које сам пренео својој деци"

- Прво, запамти да гледаш горе у звезде, а не доле у ​​своја стопала. Друго, никада не одустај од посла. Посао ти даје смисао и сврху, а живот је празан без њега. Трец́е, ако имаш срец́е да нађеш љубав, запамтите да је ретка и не бацајте је.

Хокинг је имао само 21 годину када му је дијагностикована амиотрофична латерална склероза, облик болести моторних неурона која се чешц́е назива АЛС или Лу Геригова болест, према његовом званичном сајту. Развио је тешке физичке недостатке, али је пркосио свим изгледима живец́и далеко изнад просечног животног века људи са овом болешц́у. У тренутку смрти имао је 76 година.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas