Oglas
· · Komentari: 0
ENIGMA

Naučnici imaju matematički model vremenske mašine, ali im fale materijali (VIDEO)

Naučnici imaju matematički model vremenske mašine, ali još uvek ne i način da je naprave.

Oglas

Juna 2009. godine jedan od najvećih naučnika sveta Stiven Hoking priredio je, na Univerzitetu Kembridž, neobičnu zabavu. Svečano odeven, u dvorani okićenoj balonima i uz postavljene stolove sa šampanjcem i obilatom zakuskom, čekao je goste.

Pročitajte još: Otkriveno kako su nastale piramide? Na isti način dogodilo se nešto i na Tibetu, a o tome postoji strogo čuvan SNIMAK

Niko od pozvanih nije se pojavio. Doduše, Hoking je javni poziv gostima uputio tek narednog dana, kada je termin za zabavu već prošao, ali to je razumljivo jer je zvao - putnike iz budućnosti. One koji bi, pročitavši pozivnicu kroz dvadeset godina u novinama iz 2009. godine bili sposobni da se vrate u prošlost! Čak im je dao i precizne dži-pi-es (GPS) koordinate.

Hoking Foto: Youtube/ screenshot  WeAreStarStuff51
Putovanje kroz vreme nije moguće?!

Nakon ovog duhovitog "eksperimenta", Stiven Hoking je izjavio 2012. godine: "Imam eksperimentalni dokaz da putovanje kroz vreme nije moguće".

Postoje multiverzumi, paralelni, neki su u prošlosti u drugima već teče naša budućnost...

Uprkos tome, jedan od najvećih umova sveta na svojim predavanjima nije isključivao mogućnost vremenskih putovanja. Dve nedelje pre smrti, Hoking je izložio rad "Miran izlaz iz Večite inflacije": matematički je postavio teoriju o beskonačnom broju "velikih praskova" od kojih svaki stvara svoj sopstveni univerzum. Teorija multiverzuma podrazumeva postojanje beskonačnog broja svetova, koji egzistiraju paralelno i mogu da budu u interakciji sa našim, i dok se u jednima odvija naša prošlost, u drugima već teče budućnost...

Pročitajte još: Ruski naučnik tvrdi da vanzemaljci postoje, a on zna gde i kako nas kontrolišu

Druga stvarnost
"Hladna tačka" mogla bi da bude prva konkretna naznaka o postojanju multiverzuma, u kojima svaki alternativni univerzum ima sopstvenu verziju stvarnosti u odnosu na ovu na Zemlji.

Belgijski kosmolog Tomas Hertog, sa Katoličkog univerziteta u Levenu, u Belgiji, koji je i koautor Hokingovog poslednjeg rada, jedan je od naučnika čija je težnja da pronađu dokaz o postojanju multiverzuma, a to bi moglo da bude otkriće takozvane "hladne tačke" u svemiru. Ona se nalazi na udaljenosti od 1,8 milijardi svetlosnih godina i hladnija od okolnog univerzuma.

Crvotočina je portal u druge univerzume, ali nema povratka iz nje?

 Što se tiče putovanja kroz vreme, Stiven Hoking nije odbacio ideju o "crvotočinama", gde "crne rupe" služe kao portali u druge univerzume. "Stvari ne mogu da izađu iz "crne rupe", ali je moguće da pređu u drugi univerzum", rekao je na predavanju u Čileu 2008. godine. "Prema tome, ako osetite da ste u "crnoj rupi", ne predajte se. Postoji izlaz iz nje".

Pročitaje još: Treći rajh je slao ekspedicije na Tibet, a šokiraćete se kada vidite šta je SS čuvao u ovoj biblioteci

Crvotočina vodi u paralelni univerzum, ali nema povratka Foto: Piksabej

Svoj doprinos konceptu putovanja kroz vreme poslednjih godina pružili su i Bendžamin Tipet, matematičar i predavač fizike na Univerzitetu Britanska Kolumbija u Kanadi, i njegov partner u istraživanju, astrofizičar i astronom Dejvid Cang.

Pročitajte još: Simbol SVASTIKE nije nastao u nacističkoj Nemačkoj, već u RUSIJI i imao je potpuno drugo ZNAČENJE

Oni su izašli sa matematičkim modelom koji bi se mogao nazvati "vremenskom mašinom" a formula je zasnovana na Ajnštajnovoj teoriji relativnosti. Nazvali su ga TARDIS, kako se zvala popularna naučno-fantastična serija emitovana na Bi-Bi-Si televiziji (Prelazno neuzročno retrogardno područje u prostor-vremenu).

Što ste bliže "crnoj rupi" vreme se kreće sve sporije i postoje nacrti za vremensku mašinu

Pozivajući se na to da veliki objekti iskrivljuju prostor i vreme, Tipetov i Cangov model bavi se idejom da se ta zakrivljenost upotrebi i vreme-prostor saviju u krug, što bi putniku u vremenskoj mašini omogućilo da se vrati u prošlost. Jedan od ključnih Tipetovih argumenata je da se vreme kreće sporije što se više približavate "crnoj rupi".

Pročitajte još: Pismo MASONA koje se PREPRIČAVA: Isprovociraćemo socijalnu KATAKLIZMU i otvoriti vrata LUCIFERU

- Dok je ovo matematički izvodljivo, još uvek nije moguće da se izgradi vremenska mašina, jer su nam potrebni materijali koje mi nazivamo egzotičnim, da iskrive prostor-vreme, ali oni tek moraju da budu otkriveni" - rekao je profesor Bendžamin Tipet u radu objavljenom u naučnom žurnalu "Klasična i kvantna gravitacija".

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas