· · Коментари: 0
емотивно

"Не плаши се да паднеш, болеће, али ћеш научити да устанеш када ти се плаче": БАКИНО ПИСМО унуци које сви треба да прочитамо

- Само храбре девојке умеју да се извине и сагледају своје грешке...

1605339958_Depositphotos_326279200_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Једна бака је написала писмо новорођеној унуци и одушевила свет.

Драга моја, ово писмо сам могла да напишем пре четврт века, за твоју маму… Али тада сам имала двадесет пет година и бавила се другим питањима: како да прехранимо породицу, хоћу ли успети да одведем дете у вртић и стигнем на предавање. Твој деда је радио ноћне смене и није могао да ми се нађе када је твоја мама по целу ноћ плакала због честих дечјих болести. Сад имам педесет година и мало више искуства које бих хтела да поделим с тобом. Не тврдим да знам све о животу, али на крају крајева ја сам твоја бака и желим да будеш срећна. А ови моји савети ти у томе неће сметати!

Прочитајте још: Зашто не смемо да спавамо поред УПАЉЕНОГ ТЕЛЕВИЗОРА? Ево одговора!

1. Не бој се падања

Љуљај се, клизај се, вози бициклу, ролере и не плаши се да не паднеш. Болеће, али ћеш уједно научити да будеш брза, и да устајеш када ти се плаче.

2. Не бој се да покажеш своје гледиште

Није твоја обавеза да ћутиш ако ти се нешто не допада или се с нечим не слажеш. Не скривај своје мишљење ни због другарства ни због љубави. Уколико не чују шта ти имаш да кажеш или траже да будеш лојална – мани се таквог и другарства и љубави.

Фото: Депосит

3. Не стиди се да се извиниш

Само храбре девојке умеју да се извине и сагледају своје грешке, а ја бих баш волела да ти будеш таква. Није лако рећи: "Извини, нисам била у праву. Како могу да поправим ситуацију?" Али томе се треба научити, а кад то научиш, нико те више неће победити.

4. Не бој се да добијеш лошу оцену

Јединица уопште није страшна ствар. Јединица ти указује на слабе тачке и говори ти на чему треба да порадиш. Слабија оцена не значи да си глупа. То ти је само мотивација за рад. Тако је и током живота, кад напуститс школу. Порази су саставни део живота и нису нимало лоши.

Прочитајте још: Усамљени људи краће живе од оних који имају друштво

5. Не бој се тога да не будеш популарна

Док све популарне шмизле буде ишле по журкама, губиле време по разним ћошковима, данима се бактале по интернету качећи своје фотографије, ти ћеш лепо савладати рецимо стрељаштво, јахање, певање... Са осамнаест година те популарне ће и даље пеглати столицу пред компјутером, а ти ћеш тада већ освајати свет и, можда, заиста кренути на пут око света.

Фото: Депосит

6. Не бој се тога да другима будеш "чудна"

Тога се не боји ни твоја баба.

7. Не бој се да се удаш или да се не удаш

Када порастеш, никог не треба да интересује имаш ли бурму на руци или немаш. Но, ако си одлучила да су удаја и породични живот за тебе – настој да упознаш човека свог живота, и онда ће све бити добро. Неће те нервирати чак ни разбацане чарапе по целој кући. Уз то, биће ту неко да те увече измасира, и имаћеш с ким да прошеташ пса…

Прочитајте још: Овај видео има 12 милиона прегледа, а јавност се згрозила: Даме, како бисте реаговале да вас мушкарац овако запроси? (ВИДЕО)

8. Не бој се рађања

Нећу те лагати – боли, али то је нешто најлепше што се може догодити у животу једне жене.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.