· · Коментари: 0
САВЕТ

Неке пасте за зубе садрже СРЕДСТВО ЗА ПРАЊЕ КОЛА: Ево како да на природан начин уклоните непријатан задах ЗАУВЕК

Неке савремене зубне пасте, како кажу научници. у саставу садрже токсичне хемикалије које се користе за прање аута и изазивају канцер.

130211903_3185107_zybnoi_poroshok_iz_trav_1.jpg
Фото: Депоситпхотос

Како сачувати здраве зубе, а не нашкодити организму? Одговор на ово питање знају руски травари, који саветују да направите зубни прах од лековитог биља.

Прочитајте још: МОЋ СОДЕ БИКАРБОНЕ: Уз њену помоћ ојачајте имунитет, избелите зубе и ОЧИСТИТЕ КУЋУ

Према речима научника, у неким пастама се налазе токсичне хемикалије, међу којима је триклозан који се сматра канцерогеном, и натријум лаурил сулфат - детерџент који се иначе користи за прање аута и може да постане узрок хроничних чирева у усној дупљи.

С обзиром на потенцијалну опасност денталне „хемије“, многи Руси одлучују да у кућним условима  направе биљни зубни прах по старинским траварским рецептима. У Русији за одржавање хигијене уста су вековима користили мешавину од мекиња, суве млевене глине, пепела и лековитих трава. Најчешће у саставу природног праха за зубе се налазиле коприва, боквица, камилица, нана и липа.

Лековите биљке
Коприва - помаже код крварења и упале десни. Боквица – поседује антибактеријско, антисептичко и антитоксичко  својство. Камилица – штити од каријеса, има антиупално дејство, ублажава бол. Нана – природан аналгетик, елиминише непријатан мирис, поседује фунгицидно својство. Липа – има антисептичко и бактерицидно дејство

Рецепт биљног зубног праха

Састојци:

Сува боквица – четири чајне кашичица
Сува нана – пет чајних кашичица
Пшеничне мекиње – шест качшичица
Куркума – пола чајне кашичице
Зира – један прстохват
Коријандер – пола чајне кашичице
Морска со – пола чајне кашичице
Бибер – један прстохват
Ловоров лист – један до два листа
Каранфилић – два листа
Цимет – пола чајне кашичице
Стевија – једна чајна кашичица
Начин припреме: Помечајте састојке и самељите их у блендеру.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.