Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

НЕСАНИЦА је постала хронична? Следите ФЕНГ ШУЈИ правила и вратите миран сан на очи

Древна кинеска философија има решења за избацивање негативне енергије из породичног дома

1612394285_spavaca.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Несаница је постала свакодневни проблем савременог човека услед убрзаног начина живота и све бржеег животног темпа. Иако кривца за инсомнију можемо тражити у различитим узроцима, древна кинеска философија уређења дома, популарни фенг шуји тврди да је реч о погрешном уређењу животног простора у коме спавамо.

Како објашњава ова древна кинеска философија, спаваћа соба мора имати топло осветљење, а тамне завесе морају бити од нежне тканине како ни сан био квалитетан...

Прочитајте још: Трендови унутрашњих боја који ће бити популарни током 2021. године

Избаците флуоресцентне боје из спаваћег простора
Флуоресцентне боје нису најбољи избор за место опуштања.Тамно зелена у комбинацији са црвеном у детаљима подстичу опуштање и креативност, али то не значи да су ове боје савршене за вашу спаваћу собу. Ако вам се те боје не свиђају, немојте их изабрати. Најбољи начин да изаберете боје за своју собу је да проверите које од њих чине да ваше срце затрепери. Те боје су савршене.

Метода слагања боја зарад позитивне енергије у спаваћој соби кључна је за добар сан, тврде практичари кинеске вештине фенг шуија. Како објашњава ова древна кинеска философија, спаваћа соба мора имати топло осветљење, а тамне завесе морају бити од нежне тканине како ни сан био квалитетан.

Ватрена, страствена црвена боја, која подржава живот, у спаваћој соби се може појављивати само на украсним детаљима. 

Прочитајте још: ЧАРАПИЦА за шољу: Прави се ЛАКО, ево ОВАКО (ВИДЕО)

Са друге стране, земљани тонови, по природни нас уземљују, исцељују и чине да се опустимо па су обе боје савршене да доминирају у спаваћој соби. Тако за доминантне, кључне комаде у соби бирајте боје које проналазимо у природи. Топлу, зелену боју траве, боју неба или пак пригушено смеђуу боју земље.

Ове боје ставите у део собе у који гледате из кревета. То је важно јер ће бити задње у што ћете гледати пре него што вам сан дође на очи и у шта ћете прво погледати када се пробудите.

Прочитајте још: ИГЛА и ДУГМЕ: Улепшајте зиму чаробним РУКАВИЦАМА које ће показати да сте креативне и занимљиве!

У спаваћој соби никако није препоручљиво да доминира једна боја, већ је најбоље успоставити баланс. Најбоље је изабрати оне боје које чине да се осећате боље, оне које подстичу здравље и благостање, а комбинација инспирирана природом, топло смеђа и пригушено зелена су савршене боје за ентеријер спаваће собе. Ова комбинација гарантује опуштање јер опонаша изглед дрвећа и чисту природу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas