Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
другачије

Несвакидашња прича: Родитељи су одбили да детету одреде пол, а после 4 године само је одлучило ко ће бити (ФОТО)

Донели су одлуку да пусте да се њихово дете како буде расло одлучи да ли је мушко или женско.

1611129910_Depositphotos_129281670_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Докторка Клај Мајерс и њен супруг Брент добили су дете пре четири године. Оно што је у овој причи несвакидашње је то да су одлучили да му неће одмах одредити пол. Назвали су дете Зумер, пол нису откривали људима који то не треба да знају. Донели су одлуку да пусте да се њихово дете како буде расло одлучи да ли је мушко или женско.

Прочитајте још: Овог човека људи унајмљују да не ради ништа: Његов посао је невероватан

- Користили смо родно неутралне заменице све док дете није могло само да нам каже шта му/јој најбоље одговара. Зумер и даље учи и истражује пол без стереотипних очекивања или ограничења -  објашњава Мајерс.

Др Клај верује да је пол само одлука појединца, а да то што смо постали рођењем не мора ништа да значи. Зумер је око четвртог рођендана почео да се представља као дечак, али обично користи родно неутралне изразе као што су "дете" или "рођаци" уместо "брат и сестра".

За магазин Тајм је даље објанила:

-- Зумер одечу и играчке бира према ономе што воли и жели, а притом не обраћа пажњу на родне границе које су створили маркетиншки тимови - појаснила је Клај те додала да постоје примери узнемиравања путем интернета и непријатних коментара од стране непознатих људи, али већина их ипак подржава.

Прочитајте још: Први пут - АЈДЕ, други пут - нема смисла, али ТРЕЋИ ПУТ - аман човече! Зашто је ТРЕЋА прељуба КОБНА?

Клај води блог путем којег пружа изворе информација о родно креативном родитељству за одрасле и децу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas