· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Никад вам не би пало на памет да ОВО помаже: Оборите ВИСОКУ ТЕМПЕРАТУРУ уз помоћ савета др Несторовића

Београдом управо хара грип који даје екстремно високе температуре које се јако тешко обарају

1616054277_192b913503549dbb0dfc5dd8969c39997e07ab66.jpg
Фото: Принтсцреен / Yоу Тубе / Хаппy Тв

Грип је по себи најтеже вирусно обољење органа за дисање. Јавља се сезонски и манифестује се симптомима као што су повишена температура, умор, главобоља, болови у мишићима и зглобовима. Пацијент осећа потпуну клонулост и немоћ, губитак апетита, поспаност, сметеност и дезорјентисаност.

Београдом управо хара грип који даје екстремно високе температуре које се јако тешко обарају. Управо је у прва три дана грипа присутна телесна температура која иде и до 40 степени. Како се решити толике температуре, објашњава пулмолог и алерголог, др Бранимир Несторовић.

Брже оздраве они који не скидају температуру

– Да ли знате зашто људи имају температуру и ко брже оздрави – ови који скидају или они који не скидају температуру? Брже оздраве они који не скидају температуру. Према томе, не треба је много скидати, може ако дете баш лоше изгледа. Имају енглеске препоруке које кажу да се температура скида ако је јако висока, а дете лоше изгледа. Ван тога не. Оно што је најбоље је туширање млаком водом и истрљати дете меким пешкиром као да се зноји.

Најбоље би било скидати температуру неким “сељачким методама”. Рецимо код одраслих кафа је најефикаснија за скидање температуре.

МОЋ КАФЕ

Јака концентрована кафа на свака 4 сата је одличан антипиретик. Можда је најбољи лист бундеве, али где сада да га нађете? Он је врхунски у скидању температуре, скува се једна и по шака листа бундеве на литар воде и конзумира 4 пута дневно и температуре нема, то је врхунска терапија – открива наш саговорник и подсећа да не треба да се плашимо високих температура:

– Температура је одбрамбени механизам, изузетно ефикасан чак и хладнокрвне животиње повисе температуру када су болесне. Рибе повишавају телесну температуру када су болесне. То је природни механизам убијања вируса и бактерија. Само ако дете изгледа лоше, ако га боли глава ако је малаксало онда треба скидати температуру – закључује др Бранимир Несторовић и саветује родитељима да за обарање температуре од антипиретика не користе парацетамол јер је у Калифорнији стављен на листу канцерогених супстанци.

                Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.