Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИШЋЕЊЕ

Обичан ХИДРОГЕН чини чуда у кухињи и купатилу: Откријте како се користи!

Хидроген је драгоцено средство када је чишћење у питању.

1626691618_cleanliness-2799459_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Бар један век водоник-пероксид се широко користи као супер средство за чишћење, користиле су га домаћице и хирурзи.

Водоник-пероксид се више не препоручује за ране или негу коже, јер су лекари открили да може довести до опасних компликација и да успори време зарастања, али још увек постоји много начина да вам буде користан.

Прочитајте још: Избелите веш без избељивача! Постоје четири начина уз састојке које сви имамо

У кухињи

1. Очистите машину за прање судова

Да бисте елиминисали буђ и плесни у машини за прање посуђа, распршите хидрген по сложеним деловима машине за прање судова, тамо где се влага може задржати дуго након завршетка циклуса.

Водите рачуна!
Ако користите чист хидроген, носите рукавице да заштитите кожу. Водоник-пероксид може изазвати црвенило и сагоревање.

2. Чишћење умиваоника

Многи блогови о кућној нези препоручују овај трик за чишћење кухињских судопера: Навлажите површину умиваоника, а затим га рибајте содом бикарбоном посутом на сунђер. Када сте изрибали целу површину, прелијте 3 постостотним водоник-пероксидом преко површине и оставите да одстоји пре него што је исперете.

3. Дезинфикујте радне површине и даске за сечење

Оставите хидроксид да одстоји 10 минута на површини, како бисте је дезинфиковали.

4. Оперите поврће и продужите му рок трајања

Ако перете поврће са нежном кожом попут зелене салате, само потопите 20 минута, а затим исперите. Шаргарепа, кромпир и остало поврће тврде коже могу се намакати 30 минута пре испирања и сушења. Будући да бактерије могу довести до тога да поврће и воће постане гњецаво, верује се да их купка у водоник-пероксиду чини свежим у фрижидеру, дужи временски период.

Фото: Пиксабеј

У купатилу

1. Темељно очистите свој тоалет

Водоник-пероксид ефикасно уклања микроорганизме, укључујући бактерије, гљивице, вирусе и споре, што га чини добрим избором за чишћење вашег купатила. Да бисте очистили тоалет, додајте 1/2 шоље 3-процентног водоник-пероксида у посуду за купатило да бисте убили клице и очистили површину тоалета. Мораћете да га оставите у посуди 20 минута да бисте постигли пуну корист.

2. Огледала и стаклене површине

Нанесите раствор воде и водоник-пероксида у сразмери 1: 1 на стаклене површине, а затим обришите папирним убрусима, крпом која не оставља длачице или новинама како бисте се очистили без трагова.

Прочитајте још: Тајна савршено куваног ПИРИНЧА: Требаће вам поклопац и виљушка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

3. Убица буђи и плесни

Буђ и плесни могу се брзо накупити у влажном окружењу туш кабине. Да бисте их убили, а да не морате да удишете отровна испарења јаке хемије, прскајте неразређеним 3-процентним водоник-пероксидом и оставите да одстоји 30 минута. Исперите. Пероксид ће уништити плесан и гљивицу, али можда ћете ипак морати уклонити мрље које су оставили за собом.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas