Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИСТО БЕЛО

Избелите веш без избељивача! Постоје четири начина уз састојке које сви имамо

Да се веш забели, на потпуно природан начин.

1626161540_white-3395699_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Бела кошуља или савршено бела мајица су класици када је гардероба у питању. Да ли сте у последње време погледали своју белу одећу? Ако изгледа помало сиво или прљаво бело, можда је време да је освежите. Уколико немате при руци никакав избељивач или ако више волите да прескочите хемикалије, ево неколико алтернативних начина за избељивање веша, укључујући неке природне методе.

Прочитајте још: Вишенаменски спреј цитрусног мириса од ТРИ састојка: Средство које треба да има свако домаћинство! (РЕЦЕПТ)

1. Дестиловано сирће

Додајте једну шољу дестилованог белог сирћета у 3 литра вреле воде. Потопите белу тканину и оставите да се натопи преко ноћи, а затим оперите као и обично. Додавање једне шоље белог сирћета у циклус испирања приликом прања беле или шарене одеће помоћи ће у уништавању остатака детерџента који оставља одећу отужном.

2. Лимун

Лимунска киселина из лимуну може да избељује тканине и добро делује на избељивање памучних, ланених и полиестерских влакана. Помешајте пола шоље лимуновог сока (од око четири лимуна) у 3 литра вреле воде. Додајте бело рубље и оставите да се намаче најмање један сат или преко ноћи да се избели. Затим оперите као и обично.

Фото: Пиксабеј

3. Сода бикарбона

Умешајте једну шољу соде бикарбоне у 3 литра кључале воде, затим склоните са рингле, додајте прљаву белу одећу и пустите да се намаче најмање сат времена или преко ноћи. Натријум бикарбонат ће вам помоћи да уништите приљавштину која се увукла у памучну одећу. Оперите као и обично.

4. Хидроген

Безбедан за употребу на свим перивим тканинама, водоник-пероксид је благи облик бељења кисеоником. Користите 3-одстотни раствор који се продаје у дрогеријама за прву помоћ и додајте једну шољу у дозатор за бељење машине за прање веша. Будући да се водоник-пероксид брзо разграђује, уверите се да је свеж (требало би да се распадне када се сипа у шољу), иначе додајете обичну воду у машину за прање!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas