Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МЛАДОСТ

Они су најбољи борци против старења, а да ли их ЈЕДЕТЕ?

Ма колико се трудили да што дуже задржимо младалачки изглед, не постоји начин на који бисмо потпуно избегли негативан утицај времена на наше тело.

1605002986_Depositphotos_40860245_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Здрав живот - без алкохола и дима цигарете, уз адекватну физичку активност, довољно сна и избегавања сунца и стреса - може нам помоћи да дуже останемо здрави и витални, али то јхе само део рецепта за младоликост. Оно што највише утиче на то како ћемо изгледати јесте исхрана.

Откривамо вам које намирнице би требало чешће да конзумирате у борби са годинама:

1. Батат

Студија из часописа Јоурнал Еволутион анд Хуман Бехавиоур каже да прехрана богата воћем и поврћем кожи враћа здрави и младалачки сјај. Истраживачи су открили и да људи који свакодневно једу црвено и наранџасто воће и поврће имају лепши тен од оних који га нису конзумирали тако често.

Прочитајте још: Овај напитак чини чуда за ваш организам, а потребна су само два састојка

Претпоставља се да су разлог томе каротеноиди, који помажу у борби са разним болестима,  а који црвеном и наранџастом воћу и поврћу дају боју. Нема баш много намирница богатих каротеном, који се у телу претвара у А витамин, али оптималну количину можете добити из слатког батата који с кором садржи  чак 156 одсто препорученог дневног уноса.

2. Маслац од бадема

Бадеми су намирнице које имају широк спектар хранљивих састојака, укључујући протеине и здраве масти, што их чини идеалнима за очување здравља и снаге косе, а у томе помаже и Е витамин с којим ови орашасти плодови обилују. 

Спас за ћелавост је витамин Е!

Једно испитивање је показало да мушкарцима који добијају довољно Е витамина коса расте брже и здравија је, а пола препорученог дневног уноса можете добити из само једне порције (две кашике) бадемовог маслаца.

3. Хидролизовани колаген

Иако постоје намирнице које подржавају природно стварање колагена у телу, студије показују да узимање додатака колагена посебно добро делује на изглед коже.

Прочитајте још: Три фантастична ТРИКА за млађу, здравију и лепшу кожу

Студија објављена у Скин Пхармацологy анд Пхyсиологy открила је то да су они који су једном дневно узимали хидролизовани колаген имали значајно еластичнију и 'гушћу' кожу. Овакав колаген долази као прах па га је најбоље додавати нпр. у смутије.

4. Шитаки гљиве

Један од узрока ране појаве седих длака мањак је бакра у организму. Студија у часопису Биологицал Траце Елементал Ресеарцх открива да су људи који су рано оседели имали знатно нижи ниво бакра.

Прочитајте још: У кухињи се налази САВРШЕН тоник за све типове КОЖЕ

Бакар је, наиме, телу потребан за производњу пигмента коже и косе, а шитаки печурке су један од најбољих извора тог елемента. Само пола шољице гљива осигурава чак 72 одсто препорученог дневног уноса бакра - и то са само 40 калорија из гљива.

5. Сир Чедар

Истраживање објављено у часопису Генерал Дентистрy показало је да је једењем овог сира пХ вредност у устима доведена до идеалног нивоа код испитаника, који чак 48 сати нису опрали зубе. Осим тога, спојеви из сира који се хватају на глеђ зуба помажу и у обрани од киселине, преноси Еат Тхис.

6. Вода с лимуном

Слана храна, алкохол, вежбање, врућина и једноставно не пијење довољно текућине може створити упале у организму што доводи до надутости и тамног тена и подочњака. Идеално пиће, да бисте остали хидрирани, је хладна вода с комадом лимуна.



Фото: Депозит

7. Немасна говедина

Прехрана богата протеинима и цинком наводно је једини прави пут према дугим, јаким и здравим ноктима. А све то може да се добије мањег комада немасног црвеног меса, показује недавно истраживање из часописа Тхе Еуропеан Ацадемy оф Дерматологy анд Венереологy.

8. Рајчица

Једно ново истраживање открило је да су шансе за меланом коже мање код људи који се хране тзв. 'медитеранском исхраном'. Храна богата антиоксидансима пуна је воћа и поврћа јарких боја, а оно може помоћи у борби против оксидацијског учинка УВ зрака. Конзумација саме рајчице осигурава тако чак 33 одсто веће шансе за одбрану тела од меланома.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas