Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Опасна ХЕЛИКОБАКТЕРИЈА нестаје правилном исхраном! Ево неколико кључних правила...

Овај спирални негативни бацил, који се насељава у желуцу и усној дупљи, може изазвати и канцер ових органа...

1627598051_Depositphotos_53817291_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Хеликобактерија изазива инфекцију, која у већини случајева не доводи до појава симптома болести или се јавља благи гастритис и осећај надутости у стомаку. Међутим, код одређеног процента заражених, тек сваког десетог оболелог, сложена и динамична реакција домаћина на ову патогену бактерију покреће развој болести.

Прочитајте још: Због чега се у трећем добу лакше гојимо, и како да смршамо?

Ово за последицу може имати запаљење желуца, значајно повишено лучење желудачне киселине, појаву чира на желуцу или дванаестопалачном цреву. 

Правилна исхрана

Једна од основних ствари за елиминацију хеликобактерије из организма је правилна и редукована исхрана и промена животних навика. Потребно је у приближно исто време доручковати, ручати и вечерати. Размак између оброка не би требало да буде мањи од 3 сата , а идеално је око 4 сата. У исхрани строго избегавати газиране напитке, алкохол, нарочито бела вина, кафу, слаткише и шећере, рафинисану, поховану, пржену и јако зачињену храну. Уместо кафе конзумирати зелени или црни чај.

Прочитајте још: Након што је супруг оптужио да је повредила дете, огласила се Тања Савић

Против појачаног лучења киселине, минимално пола сата пре доручка попити незаслађени чај од камилице, семена лана, мајчине душице, жалфије, коприве, боквице. Строго избегавати дувански дим јер стимулише лучење желудачне киселине. Конзумирати интегрални двопек, овас и јечам.

Размак између оброка не би требало да буде мањи од 3 сата , а идеално је око 4 сата...

Избегавати свеж, бели, пшенични, кукурузни хлеб. Интегрални или црвени пиринач се препоручују за ручак до 15х у комбинацији са грилованим поврћем или немасном рибом.

Прочитајте још: Камилица и црно вино за затегнуто лице: Садрже моћну супстанцу о којој се мало прича!

Супе или чорбе и кувана јела не зачињавати јаким зачинима који у себи садрже адитиве и појачиваче укуса. Храну не запржавати. Од млечних производа препоручује се кисело млеко, млади сир и понекад путер. Кравље млеко се забрањује. Махунарке се могу конзумирати у виду пиреа, али у принципу бити опрезан и ограничено их уносити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas