· · Komentari: 0

Kamilica i crno vino za zategnuto lice: Sadrže moćnu supstancu o kojoj se malo priča!

Iskoristite flavanoide, koji su poznati po antiupalnom i podmlađujućem dejstvu.

1627458728_pjimage--6-.jpg
FOTO: Piksabej

Ukoliko tražite prirodan način da podignete imunitet, flavanoidi su idealno rešenje.

Flavanoidi su prirodno jači od svih tradicionalnih atioksidanasa, o kojima redovno slušate. 

Pročitajte još: Koliko je zdrav MANGO? Egzotično voće koje retko jedemo

Moćna supstanca

Flavonoidi sprečavaju oštećenje slobodnih radikala svojom antioksidativnom aktivnošću i uklanjaju slobodne radikale u celom telu. Blokiraju stvaranje hemikalija koje uzrokuju rak.

Takođe, sprečavaju sintezu i oslobađanje jedinjenja koja mogu da podstaknu upalu.

Mogu biti od koristi kolagenu, najzastupljenijem proteina. Flavonoidi imaju jedinstvenu sposobnost umrežavanja kolagenih vlakana, što ojačava matricu vezivnog tkiva u celom telu. To uključuje držanje tkiva zajedno ( posebno tetivama, ligamenata i hrskavice). Kada naša tela dožive upalu, uništava se kolagen, tako da flavonoidi mogu da pomognu u tom slučaju. 

Kolagen je zadužen i za elastičnost i zdravlje kože i treba da ga unosite što više jer je zadužen za mladolik izgled.

Foto: Piksabej

Ishranu upotpunite namirnicama sa liste i obezbedite dovoljan unos flavanoida.

Hrana koja sadrži flavanoide

  • Luk
  • Grožđe
  • Bobičasto voće
  • Zeleno, lisnato povrće
  • Crveno povrće (crvena ljuta paprika, crveni kupus, broskva)
  • Začinsko bilje (peršun, majčina dušica, oregano)
  • Citrusi
  • Mahunarke
  • Čaj od kamilice i crno vino
  • Prirodna čokolada, bez šećera i zaslađivača
     

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.