Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

ОСАМ СИМПТОМА болести које никада НЕ СМЕТЕ ИГНОРИСАТИ

Можда бисте требали да посетите доктора.

1604586144_Depositphotos_73431677_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Нико не воли да одлази код доктора, али понекад је добро проверити своје здравље, поготово ако вам организам шаље поруку да неки делови тела не функционишу како треба.

Необјашњиви болови знак су да бисте требали да посетите доктора.

1. Губите килограме, а нисте на дијети

Ако нагло смршате 5 до 10 килограма или изгубите више од пет посто своје тежине у периоду од шест месеци, посетите доктора јер је такво мршављење знак да нешто не ваља у вашем телу.

Хормонални поремећај, хипертиреоза, дијабетес и многе друге озбиљне болести могу бити узрок необјашњивог губитка килограма.

Прочитајте још: Ове окидаче ГЛАВОБОЉЕ можете сами да спречите

2. Дуготрајна бол у стомаку

Бол у стомаку може изазвати низ фактора, од проблема у пробавном систему, чира на желуцу, тешког затвора, инфекција до многих других здравствених проблема. Ако бол без престанка траје више од 3 дана или ако је попраћена мучнином и повраћањем.

3. Не можете доћи до ваздуха 

Нормално је да осећате недостатак ваздуха након физичке активности, тежег напора, приликом наглих промена температура, доласка на вишу надморску висину или сличних ситуација.

Међутим, идите код доктора ако не можете да дођете до ваздуха у тренуцима када мирујете или ако је тај осећај праћен било каквим боловима и физички видљивим симптомима попут отечених делова тела.

Прочитајте још: Будите ОПРЕЗНИ! И превише ЗДРАВЕ ХРАНЕ може бити опасно

Фото: Депозит

4. Висока температура

Температуре су обично знак да се ваше тело бори против неке инфекције или се у телу догађа неки упални процес. Доктора морате посетити ако температура не престаје након три дана, ако је виша од 38 степени или попраћена осипом, главобољама и боловима у врату.

5. Тамна столица

Због конзумације одређеног црвеног и зеленог воћа или поврћа столица може бити тамна, стога не треба да се бринете ако сте на пример јели цвеклу, спанаћ, купине, боровнице или пијете гвожђе.

Међутим, ако нисте уносили намирнице или лекове који мењају боју столице, а она је изразито црвена или тамна обавезно идите код доктора јер то може бити знак крварења у пробавном систему или чира на желуцу.

Прочитајте још: БОЛИ вас зуб: Биљка која је моћни анестетик и антисептик решиће проблем

6. Не можете утолити жеђ

Ако је ваша неутолива жеђ попраћена отеклинама на телу, то је знак да ваши бубрези не раде како треба. Људи који имају повишен шећер у крви више уринирају, па онда имају и већу потребу за течношћу, а константна жеђ један је од највећих симптома дијабетеса.

7. Бол у мишићима

Очекујте је након тежих физичких активности или вежбања, али ако се појављује у тренуцима када нисте активни или нисте имали неки тежи физички напор онда је време за посету доктору. Необјашњива бол у мишићима може бити знак неког унутаршњег упалног процеса или аутоимуне болести.

Прочитајте још: Ове навике успешни људи практикују пред спавање

8. Горушица

Повремена горушица након теже и јако зачињене хране или веће количине алкохола сасвим је нормална појава. Међутим, обавезно посетите доктора ако се горушица појављује свакодневно, независно од хране коју сте јели и ако због тога често узимате таблете за регулацију желучане киселине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas