Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Ове ствари НЕ СМЕТЕ да радите ФАРБАНОЈ коси

Хемикалије из боје чине власи тањима и подложнијима оштећењима, па је коси потребна боља и другачија нега.

1617553902_hair-577540_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Постоје неке ствари које би требало да престанете да радите ако желите да коса изгледа лепо и неговано.

Перете је одмах након фарбања

Стручњаци за бојење косе саветују да причекате што је више могуће са првим прањем косе након њеног фарбања. Власима је потребно неко време да у потпуности упију и задрже боју, па би било пожељно причекати најмање дан пре првог прања. Такође, требало би користити шампон за фарбану косу, и то по могућности за своју боју.

Прочитајте још: Купер црвена је тренд број 1 у бојењу косе! Натераће вас да одмах одете код ФРИЗЕРА (ВИДЕО/ФОТО)

Третирате је топлотом

Фен, пегла и фигаро за косу штете и природним власима, а оштећења су још видљивија на обојеној коси. Када је често изложена великој топлини, и боја бледи, па би било пожељно да избегавате наведени прибор кад год је то могуће.

Заборављате регенератор

Чак иако никада нисте имали потребу да га користите на природној коси, фарбаној је регенератор потребан за свеж и сјајан изглед. Он не помаже само обнављању оштећене косе, већ и оставља заштитни слој који чува боју.

Прочитајте још: Задивите све својом фризуром: У неколико корака направите ТАЛАСАСТИ БОБ! (ВИДЕО)

Не користите производе за негу

Обојеној коси потребна је додатна нега јер губи сјај. Ако желите да изгледа здраво и блиставо, обавезно набавите неко уље или серум за косу и користите га након сваког прања.

Грубо је трљате пешкиром

Сушење косе пешкиром у сваком случају је боље од фенирања. Али притом не бисте смеле да будете грубе јер то оштећује косу, а испуцале власи слабије задржавају боју. Косу је након прања најбоље на пет минута умотати у пешкир, који ће упити вишак воде, а након тога је оставити да се осуши природно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas