Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ових 7 НАМИРНИЦА користимо свакодневно, а оне утичу на стварање ЦЕЛУЛИТА!

Редовно вежбате а целулит је и даље ту. Проблем је можда у исхрани!

1616942612_still-life-2963302_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ако редовно вежбате и не занемарујете поступке лимфне дренаже, а целулит је и даље на месту, највероватније је проблем у исхрани.

Прочитајте још: НАХРАНИТЕ мозак! Ево списка додатака исхрани који су кључни за добро функционисање МОЖДАНИХ ЋЕЛИЈА

Због тога кораци ка новом "ја" увек почињу са здравом исхраном и правилно формулисаном исхраном. 

  • Сир

Сир има мноштво корисних својстава. Пар кришки моцареле са свежим поврћем никако вам неће наштетити, али увек треба да знате када треба да престанете. Наш главни непријатељ, као у случају месних деликатеса, је натријум. Задржава воду у телу, успорава метаболизам и чини целулит видљивијим.

  • Месни производи

Кобасице, шунка, па чак и обожавана пршута сигуран су пут до стварања целулита. Висок садржај натријума не само да може учинити "наранџину кору" још видљивијом, већ може довести и до много озбиљнијих здравствених проблема, укључујући проблеме са бубрезима.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Ево зашто никако не би требало да пијете сок од поморанџе и кафу када сте прехлађени

  • Воћни јогурти

Чак и мале теглице јогурта у којима уживате током ручка или доручка могу допринети појави "кори наранџе" на бутинама и задњици. Ствар је у томе што многи од њих имају "тону" додатог шећера. Једна порција садржи у просеку 15 до 29 г шећера - отприлике исто као и ваше омиљене бомбоне. То не значи да морате потпуно одустати од омиљеног воћног јогурта, само одаберите опције где концентрација шећера не прелази 11 грама - на пример, грчки јогурт.

  • Газирана и слатка пића

Колаген игра кључну улогу у глаткоћи коже, а шећер успорава његову производњу. За разлику од колача и чоколаде, слатка пића могу изгледати прилично безопасно. Да би кожа увек била еластична и затегнута, вреди се одрећи свих слатких сода и пакованих сокова, као и алкохолних коктела са сирупима у саставу. Пијте чисту воду, воћне сокове, а на забавама се одлучите за чашу вина.

Сир и поред мноштва добрих својстава, може да доведе до појаве целулита

Прочитајте још: Решите се несанице: Банана и цимет су добитна комбинација за миран сан

  • Сосов

Готове сосове, чији је асортиман на полицама супермаркета огроман, требало би једном заувек избрисати са листе за куповину. У саставу готових сосова нема ни трага свежег парадајза, али је зато препун Е-адитива, боја, конзерванса, засићених масти и огромне количине соли. Ако не можете да замислите живот без сосова, припремајте их сами код куће. Да, није лако, али је добро за здравље.

  • Бели хлеб

О опасностима белог хлеба писали смо више пута, а сада је наш "херој" поново овде. Вишак брзих угљених хидрата, који се у процесу варења претварају у шећер, доприноси не само повећању телесне тежине, већ и смањењу производње колагена, што чини неравнине целулита већим и уочљивијим. Уместо белог хлеба потрудите се да конзумирате хлеб направљен од целих зрна.

Пиxабаy

Прочитајте још: Ултразвук отрива зашто боли зглоб, а лечи га промена животног стила

  • Брза храна

У борби против целулита, брза храна је контраиндикована чак и онима са добрим метаболизмом. Висок садржај масти, брзих угљених хидрата, конзерванса и зачина, а да не помињемо огромну количину соли која је део "посластица" негативно утиче на ваш изглед. Наравно, ретко и као изузетак можете себи приуштити порцију помфрита (чак и модели то раде), али претеривање са таквом храном је једноставно контраиндиковано.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas