Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

NAHRANITE mozak! Evo spiska dodataka ishrani koji su ključni za dobro funkcionisanje MOŽDANIH ĆELIJA

Ishrana mozga je ključna za stanje uma, posebno u teškim vremenima svetskih kriza

1616923215_Depositphotos_219442764_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Zdravlje mozga čuva se unosom antioksidanasa, koji su važni generalno za zdavlje organizma ali pre svega moždanih ćelija i oučavnje kapaciteta mozga za dugoročan vremenski period. Donosnimo vam spisak dodataka ishrani koji su ključni za dobro funkcioonisanje mozga.

Pročitajte još: Pola sata dnevno za 6 prolećnih vežbi i eto SAVRŠENOG tela do leta

Ginkgo biloba od 120 do 240 miligrama na dan pomaže sredovečnim ljudima sa blagim uticajem na pamćenje

Acetil-l-karnitin, 500 miligrama tri puta na dan. To je antioksidans koji štiti ćelije mozga od smrti. On ne izoštrava samo um, žarište i pažnju, nego i ljudima koji boluju od blagog do umerenog oblika Alchajmerove bolesti može pomoći u poboljšanju pamćenja.

Vitamin E, 2000 jedinica.

Pročitajte još: Figura peščanog sata: Ovom vežbom Selma Hajek je postigla savršen struk (FOTO)

Folna kiselina, 0,8 miligrama na dan, B6, 20 miligrama na dan i B12, 0,5 miligrama na dan mogu doprineti smanjivanju volumena mozga svesti na najmanju meru, posebno u područjima pamćenja koja se često smanjuju kad je reč o Alchajmerovoj bolesti.

L-metilfolat, 5,6 miligrama, metilkobalamin i N-acetil-cistein, 600 miligrama dokazano pomažu ljudima koji su zabrinuti zbog ranoga gubitka pamćenja ili onima koji su skloni slabim moždanim udarima u mozgu.

Pročitajte još: Nova fotografija Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane razočarala ljude (FOTO)

Sibirski ženšen 625 miligrama jedanput na dan vašemu mozgu može pomoći da oslobađa acetilkolin, neurotransmiter pamćenja, ali će doprineti i zaštiti nervnih ćelija u vašemu mozgu.

Ginkgo biloba od 120 do 240 miligrama na dan pomaže sredovečnim ljudima sa blagim uticajem na pamćenje. Pomaže i kod povišavanja nivoa acetilkolina i poboljšava pamćenje i pažnju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas