Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИЊЕНИЦЕ

Ових шест грешака приликом туширања сви правимо

Грешке које правимо свакодневно

1608584238_tusiranje.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Дерматолози су открили најучесталије грешке при туширање које сви правимо, а да то ни не знамо.

Прочитајте још: Савет стручњака: Ношење ГРУДЊАКА током спавања је дозвољно у овим случајевима!

Да ли је у питању избор лошег сапуна, агресивног туширања или предугачког. Лош лосион, све су то фактори који утичу на нашу кожу.

 

 

Фото: деспоситос

Погрешан сапун

Сапуни без икаквих састојака за хидратацију, као што су антибактеријски сапуни, исушују кожу, доводе до перутања и пуцања коже. Зато, пре куповине сапуна, проверите да ли има хидратантне састојке у себи.

Преугачко туширање

Сви волимо да стојимо испод туша минутима, нарочито испод врелог туша. Међутим, на овај начин штетимо кожи, јер топлија вода шири поре, уклања природна уља на кожи, а што се дуже туширамо, то више исушујемо кожу.
 

Већина људи избегава да наноси регенератор, што је грешка. Овај препарат треба да се наноси дуж целе косе, од корена ка крајевима, јер је и вашој кожи главе потребна хидратација, како не би дошло до свраба и иритације.

Агресивно туширање

Најчешће, када користимо крпице и сунђере за туширање, рибамо кожу веома агресивно. То утиче на уклањање природне баријере на кожи, те она постаје осетљивија. Нежније прелазите сунђером преко коже током туширања.

Испирање

Веома је важно да исперете сву сапуницу и производе за косу са тела. Уколико остане сапуница, може доћи до појаве перути, акни и иритација на кожи.

Прочитајте још: Због ових навика ИМУНИТЕТ може да ослаби!

Лосион
Не чекајте са мазањем лосиона након туширања, већ то учините док је кожа још влажна. Најбоље је да на њу наносите неко од уља, попут кокосовог или маслиновог, док се још нисте обрисали пешкиром, а да затим пешкиром утапкате вишак уља са коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas