· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Ово је најјефтинији начин мршављења

Питате се који је најјефтинији и најлакши начин да скинете неколико килограма вишка?

1608306154_Depositphotos_254310954_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Према резултатима нове студије, све што требате да чините је да дневно попијете најмање литар воде.

Прочитајте још: Познате личности се куну у "СИРТ ДИЈЕТУ": Адел је са њом смршала 30 килограма!

Према њиховим тврдњама време је да заборавите на скупе чланарине у теретанама и пилуле за мршављење, јер судећи према резултатима нове студије, најјефтинији начин да смршате је да пијете више воде. Ново истраживање показало је како одрасле особе које попију две чаше воде пре оброка изгубе око 2 кг више од особа које то не практикују.

Нучници су до тог закључка дошли након што су проучили 11 других студија које су се бавиле проучавањем утицаја пијења воде на мршављење и закључили су како пијење воде помаже при мршављењу.

 

 

Фото Деспоситос

Бренда Дејви, професорка на Универзитету Вирџинија, која је присуствовала овом истраживању, каже како вода ублажава осећај глади и тако смањује унос калорија у организам. То потврђује и недавна студија која је показала да жене које током дијете, повећају унос воде, мршаве више за разлику од жена које дневно попију мање од литар воде. Ребека Мукелбауер, научница са Медицинског универзитета у Берлину, каже да је осећај ситости који пружа вода највероватније разлог зашто вода помаже код мршављења.

Постоји и друга могућност, а то је да вода подстиче термогенезу, док пијење воде повећава потрошњу енергије у телу. Међутим, тај сегмент још увек није до краја истражен.

Институт за медицину препоручује да одрасле особе конзумирају око 2,5 литре течности дневно и то путем хране, обичном водом или другим пићима.

Прочитајте још: Три намирнице које НАЈЗДРАВИЈИ ЉУДИ једу за доручак

Друго истраживање показало је како жене које пију пуно течности имају нешто мање шансе да оболе од дијабетеса, а жене које не пију довољно воде имају веће шасне да добију камен у бубрегу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.