· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ

Ово је поза у којој ћете се НАЈБОЉЕ НАСПАВАТИ

Недостатак сна зна да буде велики проблем, али шта када на време идете у кревет, одспавате својих осам сати и свеједно се будите уморни?

1609441872_Depositphotos_24095365_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Докторка Сара Бревер каже како свакодневна пробадања и болови могу бити повезани с начином на који спавате.

Она каже како спавање на истој страни кревета може да узрокује бројне проблеме. Иако вам је тако најудобније, докторка Бревер каже како спавање на истој страни може бити повезано с низом пробавних проблема.

Прочитајте још: Више од 9 САТИ СНА може изазвати НОЋНЕ МОРЕ

– Желудац је асиметричан орган и када легнете на десну страну вашег тела, желучане киселине долазе до вентила на доњем делу једњака што може да узрокује рефлукс или горушицу. Пребацивањем на леву страну можете решити тај проблем – каже она.

Фото: Депозит

Али нису само то проблеми с којима се можете суочити ако не мењате стране на којој спавате. Један од њих је и јак бол у куковима с којим се сусрећу многе особе.

Прочитајте још: Месечарење и причање у сну може да се догоди свим и то после ОВЕ ситуације

Према докторки Сари, најбоља поза за спавање је она између спавања на леђима и на боку, значи полубочно с једном ногом подигнутом.

– То је природни положај за опуштање – каже она.

Прочитајте још: Да ли је здраво или не, али СПАВАЊЕ са псом има једну ПРЕДНОСТ

Спавање на леђима може да узрокује пак бројне проблеме с боловима у леђима, али и хркањем. Стога је најбоље спавати "полубочно", али не заборавите током ноћи да мењате бок на којем спавате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.