· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Откривена Планета 9 је у ствари ЦРНА РУПА?!

Иако већина наст одраста са знањем, да у нашем Сунчевом систему постоји осам планета, већ неколико година астрономи тврде о постојању и девете планете

1598951462_Depositphotos_254098684_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Тајанствена планета коју многи називају невидљивом, верује се да лежи у најудаљенијим регионима Сунчевог система. Научници са Универзитета Дурхам и Универзитета Илиноис у Чикагу, бацили су црв сумње да Планета девет, можда и не спада у групу планета.

Прочитајте још: СИГНАЛ из СВЕМИРА који је узбунио ЦЕО СВЕТ трајао је само ПОЛА СЕКУНДЕ: Шта се догодило?

Фото: Деспосит

- Наш рад започео је када су Џејмс и његова жена Лаура отишли у чикашки планетаријум и видели кратки документарни филм о Планети 9. Џејмсов утисак био је веома јак, да смо већ сутрадан почели да истражујемо да ли би неки објекат могао да опонаша планету - рекао је научник Јакоб Шолц и додао: - Осмислили смо низ занимљивих сценарија: Босе звезде, ултра ком пактни ореоли тамне материје, исконске црне рупе и још неколико могућности- закључио је.

Тим је анализирао податке које је прикупио са Универзитета у Токију и открио да исконска црна рупа има исту масу као и предвиђена маса Планете 9.

Прочитајте још: Продају се МЕТЕОРИТИ стари МИЛИЈАРДАМА ГОДИНА: Цене су астрономске

- Завршни комади су се заиста спојили када смо схватили да ће ореол тамне материје који окружује исконске црне рупе бити начин за посматрање Планете 9, која би била црна рупа због рендгенског гама зрака. Циљ наше студије је заиста био да пренесемо поруку, да идеја исконских црних рупа круже око Сунца и да није тако апсурдна као што изгледа, као и да бисмо томе могли посветити већу пажњу - изјавио је Шолц.

Прочитајте још: Израчунајте колико ИМАТЕ ГОДИНА на другој планети (ФОТО)

Тим се нада да ће додатно испитати своју хипотезу, како би потврдио да је Планета 9 заиста исконска црна рупа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.