Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље пса

Приметили сте да се ваш ПАС ТРЕСЕ: Ево шта то може да значи

Да ли сте некад посматрали вашег пса и приметили да се он тресе?

1598525669_dog-1606600_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Под стресом је

Иако делује као да ваш пас ужива у свом лагодном животу, ако сте некад приметили да сав дрхти, то може бити његов покушај да се ослободи стреса, тврде стручњаци. Дрхтање целог тела је псећи начин да се ослободи напетости и лошег искуства. Било да је у питању сусрет са комшијским псом у парку или вакцина код ветеринара, пас вам дрхтањем поручује да му треба утеха и нежан загрљај.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Погледајте 10 највећих паса на свету (ВИДЕО)

Потребан му је простор

Појединачни дрхтаји, било кратки и оштри или у дужем интензитету, који долазе непосредно након дужег времена дружења са власницима, назначавају да је вашем љубимцу потребно мало простора. Иако пси у већини случајева воле да се играју, мазе и ваљају са својим власницима по трави, испитивања су показала да воле и извесну слободу. Не претерујте са загрљајима ако приметите да ваш пас покушава да побегне из такве ситуације. Ставите се на његово место - чак ни најискренији загрљај не прија ако нисте расположени.

Не претерујте са загрљајима ако видите да ваш пас покушава да побегне из такве ситуације.

Прочитајте још: Да ли знате шта је ЦАТ ЗООМИЕС? Врло је забавно и - ЛОГИЧНО

Хладно му је

Фото: Пиxабаy

Ово је посебно карактеристично за мале псе који не подносе баш најбоље хладније услове. Ако дрхти и при самом наговештају да по хладном времену идете напоље, побрините се да ваш љубимац има свој топли капутић или га умотајте у ћебенце и не спуштајте на тло осим ако не затражи.

Покушава да се расхлади и осуши

Сигурно сте прусуствовали ситуацији када пас истрчава из реке или мора и тресући се колико је дугачак покушава да се осуши. Исти поступак се виђа и када му је превруће, а у близини нема воде у коју би могао да ускочи. Када се тресе, пас ослободи са длаке и до 70 % воде, а исто тако снизи температуру свог тела за чак 3 степена.

Прочитајте још: КУЋНИ ЉУБИМЦИ на ПОСЛУ? Ево шта кажу НАУЧНИЦИ

Има болове у ушима

Чест знак болне инфекције уха је дрхтање главе пса. Пас прво врло благо тресе главом, како би ублажио непријатност коју осећа. На крају, како се стање погоршава, односно ако се упала не лечи, пас све интензивније тресе главом, што га омета у нормалном функционисању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas