· · Коментари: 3
Летовање

МАГАЗИН САЗНАЈЕ! СРПСКИ ТУРИСТИ КРЕЋУ данас тачно у 15.30, али и даље не знају КУДА!

Грчка отвара границу за српске туристе вечерас око 23 часа, а наши путници ће се у то време хрлити ка мору.

turisti-foto-p-mitic.jpg
Фото: П. Митић

Ништа не може да заустави српске туристе да се окупају у Грчкој. Преко Бугарске или Северне Македоније - први аутобус са 32 узбуђена путника данас ће у 15.30 часова кренути из Београда ка Парги, а испратиће их читава делегација туристичких радника.

Прочитајте још: Турска послала САОПШТЕЊЕ српским агенцијама: Нови УСЛОВИ за туристе, велика ОГРАНИЧЕЊА

На 51 место башкариће се 32 путника који су одличили, чак инсистирали, да оду на одмор у Паргу. Они ће бити први српски туристи који ће прећи грчку границу. Ово су први туристи и који ће се окупати у Јонаском мору. Њих ће испратити директори агенције, превозничке компаније и први човек Националне асоцијације туриситчких агенција.

Авиони су енигма
Авионски превоз је заказан за почетак јуна, али уговори са "Авиолетом" још нису потписани.

- Они отварају овогодишњу сезону и реч је о паровима који су инсистирали да иду на одмор или су, чак, уплатили Грчку пре неки дан - каже Предраг Обрадовић, власник агенције "Сол Азур".

Празно је свако друго место, јер је још на снази грчки правилник о 65% седишта.

Он каже да ће аутобус бити полупразан, јер је још увек на снази грчка одредба по којој превозно средство сме да буде попуњено само 65 одсто. Очекује се да ће правилник од сутра бити измењен и да ће аутобуси поново бити скроз попуњени.

Први ће се окупати Фото: Пиксабеј

- У аутобусу су туристи којима је данас био планирани термин поласка, има оних који су требали да крену 6. јуна па су померили за први полазак, а има и путника који су пре неки дан уплатили - истиче Обрадовић.

Од 18. јуна масовно крећу аутобуси за Грчку.

Он сматра да je pостојалo неколико мотива зашто су туристи поново почели да уплаћују Грчку. Прво, туристи не морају да раде ПСР тест.  Други мотив за путовање у Грчку је била изјава грчких власти да ће лечити туристе оболелих од ковида 19 о свом трошку, пошто путно здравствено осигурање не покрива ову болест.

Прочитајте још: МАГАЗИН ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕ: Полеће први ЧАРТЕР за Грчку, цене НИКАДА НИЖЕ

Следећи аутобуси за Грчку заказале су остале агенције од 18. јуна, а од тога дана ће свакодневно полазити конвој са српским туристима ка Егејском и Јонском мору.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.