Oglas
· · Komentari: 3
Letovanje

MAGAZIN SAZNAJE! SRPSKI TURISTI KREĆU danas tačno u 15.30, ali i dalje ne znaju KUDA!

Grčka otvara granicu za srpske turiste večeras oko 23 časa, a naši putnici će se u to vreme hrliti ka moru.

turisti-foto-p-mitic.jpg
Foto: P. Mitić
Oglas

Ništa ne može da zaustavi srpske turiste da se okupaju u Grčkoj. Preko Bugarske ili Severne Makedonije - prvi autobus sa 32 uzbuđena putnika danas će u 15.30 časova krenuti iz Beograda ka Pargi, a ispratiće ih čitava delegacija turističkih radnika.

Pročitajte još: Turska poslala SAOPŠTENJE srpskim agencijama: Novi USLOVI za turiste, velika OGRANIČENJA

Na 51 mesto baškariće se 32 putnika koji su odličili, čak insistirali, da odu na odmor u Pargu. Oni će biti prvi srpski turisti koji će preći grčku granicu. Ovo su prvi turisti i koji će se okupati u Jonaskom moru. NJih će ispratiti direktori agencije, prevozničke kompanije i prvi čovek Nacionalne asocijacije turisitčkih agencija.

Avioni su enigma
Avionski prevoz je zakazan za početak juna, ali ugovori sa "Avioletom" još nisu potpisani.

- Oni otvaraju ovogodišnju sezonu i reč je o parovima koji su insistirali da idu na odmor ili su, čak, uplatili Grčku pre neki dan - kaže Predrag Obradović, vlasnik agencije "Sol Azur".

Prazno je svako drugo mesto, jer je još na snazi grčki pravilnik o 65% sedišta.

On kaže da će autobus biti poluprazan, jer je još uvek na snazi grčka odredba po kojoj prevozno sredstvo sme da bude popunjeno samo 65 odsto. Očekuje se da će pravilnik od sutra biti izmenjen i da će autobusi ponovo biti skroz popunjeni.

Prvi će se okupati Foto: Piksabej

- U autobusu su turisti kojima je danas bio planirani termin polaska, ima onih koji su trebali da krenu 6. juna pa su pomerili za prvi polazak, a ima i putnika koji su pre neki dan uplatili - ističe Obradović.

Od 18. juna masovno kreću autobusi za Grčku.

On smatra da je postojalo nekoliko motiva zašto su turisti ponovo počeli da uplaćuju Grčku. Prvo, turisti ne moraju da rade PSR test.  Drugi motiv za putovanje u Grčku je bila izjava grčkih vlasti da će lečiti turiste obolelih od kovida 19 o svom trošku, pošto putno zdravstveno osiguranje ne pokriva ovu bolest.

Pročitajte još: MAGAZIN EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Poleće prvi ČARTER za Grčku, cene NIKADA NIŽE

Sledeći autobusi za Grčku zakazale su ostale agencije od 18. juna, a od toga dana će svakodnevno polaziti konvoj sa srpskim turistima ka Egejskom i Jonskom moru.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas