· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

Расположење не само што утиче на здравље, него утиче на АНАЛИЗУ крви!

У најновијим страживањима дошло се до нових доказа који указују на то да често излагање негативним емоцијама може да има важан утицај на функционисање имуног система.

1617975443_Depositphotos_314610196_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото

То практично значи да константно излагање стресу, анксиозности и негативном расположењу може да нашкоди физичком здрављу у великој мери.

Прочитајте још: Ово је храна коју пре јела ОБАВЕЗНО морате опрати

Научници Државног универзитета у Пенсилванији прикупили су податке за студију тако што су користили упитнике у којима су учесници бележили своја осећања у одређеном тренутку. Ове процене су се одвијале током две недеље и омогућиле су тиму да створи слику емоционалног профила учесника.
Научници су, такође проценили имуни одговор волонтера прикупљајући њихове узорке крви и тражећи маркере упале.

Анализе крви су боље!
Доживљавање позитивног расположења, чак и на кратко време пре узимања узорака крви, било је повезано са нижим нивоима упале.
Лоше расположени имају лоше резултате анализе крви!

Тим истраживача приметио је да су особе које су током дужег периода осећале негативна расположења неколико пута дневно, обично имале више нивое биомаркера упале у крви. Научници су такође приметили да су узорци крви узети од учесника убрзо након што су доживели негативну емоцију, као што су туга или бес, имали више биомаркера упале у крви.

Узбуђени смо због ових открића и надамо се да ће то подстаћи додатна истраживања како би се разумела веза између емоција и упале, поручили су амерички научници.

Прочитајте још: Цвијета је била у Долини СМРТИ из које се многи нису ВРАТИЛИ, а прочитајте како је она УСПЕЛА (ФОТО/ВИДЕО)

Њихово откриће промовише нове психосоцијалне интервенције корисне за здравље, које помажу у прекиду циклуса који може довести до хроничне упала, инвалидност и разних других болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.