· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Током сна могу да се догоде и чудне ствари

Да ли сте знали да док спавамо могу да се десе и чудне ствари?

1610731325_Depositphotos_147570777_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Сви волимо да се добро наспавамо и имамо мирне и лепе снове, међутим није увек баш тако, али дешава се да током сна доживимо и неке чудне ствари због којих можемо након буђења да се осећамо веома чудно.

Прочитајте још: Ова намирница ће ублажити гасове и надутост, а сви је имамо у кући

Синдром главе која експлодира

Особа се буди због снажне „експлозије“ у глави. Може да чује звукове или да види бљесак. Иако није опасно, стварно је застрашујуће.

Фото: деспоситос

Снови који се понављају

Често су повезани са нашим животом. Мозак их стално понавља. Нема правог објашњења, али се верује да се снови понављају како бисмо могли да се суочимо са њима.

Парализа сна

Време када се пробудите, али не можете да померате мишиће нити разговарате. Знате да је ваш ум будан, али ваше тело није. Иако траје само неколико секунди, може бити застрашујуће.

Причање у сну

Чест феномен и траје око 30 секунди. Обично се јавља у прва два сата сна. Није опасно, али је непријатно за људе који спавају поред вас.

Вантелесно искуство

Назива се неуропсихолошким феноменом. У овом случају особа се види изван тела — свест је изван тела и може да види тело како лежи на кревету.

Прочитајте још: Дуга или кратка коса? Ово брзо примењиво правило открива шта најбоље пристаје вама

Месечарење

Феномен кад ваша свест спава, али је тело будно. Тако, током спавања, људи ходају и чак могу да напусте своју кућу. Када се особа пробуди, не сећа се ничега.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.