Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Светска премијера

У Бриселу представљена нова "тојота јарис" (ФОТО/ВИДЕО)

Конструисана је тако да буде најсигурнији компактни аутомобил на свету с напредним системима помоћи возачу

1595861223_nYaris-DPL-2020_Dynamics_001.jpg
Фото:"Тојота"
Oglas

У Бриселу је данас одржана светска премијера потпуно нове "тојоте јарис" четврте генерације. 
Осмишљена је да буде окретна у густом саобраћају на уским градским улицама, што се огледа у компактним пропорцијама и најмањем кругу окретања у класи, уз истовремено пространу и удобну унутрашњост високог квалитета са спецификацијом опреме која задовољава све потребе данашњих купаца за повезивањем и једноставним приступом информацијама.

Овај нови модел користи најновију развојну степеницу "Тојотине" четврте генерације хибридних електричних погонских склопова, захваљујући чему аутомобил троши мање горива, има мању емисију штетних гасова, као и значајно побољшану способност вожње само на електрични погон, већом брзином и на веће удаљености.

Фото:"Тојота"

Јачајући своју репутацију предводника у свом сегменту у погледу безбедности, "јарис" поновно подиже стандарде. У складу с "Тојотином" посвећеношћу ширењу доступности сигурности, нови "јарис" ужива погодности  уз још ширу примену активних система "Тојота сејфти сенс" система као стандардне опреме, укључујући напредне системе помоћи возачу као што су помоћ у задржавању у саобраћајној траци, помоћ у закретању управљача у случају потребе и систем помоћи при скретању на раскрсници .

Тако сада "јарис" може препознати пешаке дању и ноћу, а бициклисте дању. Ово је прва "Тојота" опремљена централним ваздушним јастуцима. Они спречавају међусобни судар возача и сувозача приликом бочног удара.

Нови "јарис" се производи у погону "Тојоте" у Онаингу, у у Француској где је уложено 300 милиона евра у омогућавање производње возила ТНГА. 

Возачко место обликовано је по концепту „поглед на пут, руке на управљачу“, уз распоред показивача и управљачких команди који осигурава да се возач може усредсредити на пут и очитавати све кључне податке за аутомобил, уз минимално скретање пажње с вожње и врхунску прегледност у свим смеровима.

Прочитајте још: "Ланча ламбда" је оставила неизбрисив траг у ауто-индустрији

- Радили смо на два главна елемента како бисмо то постигли - рекао је главни инжењер Јасунори Суезава  - Прво смо максимално повећали прегледност постављајући таблу с инструментима ниже и помичући предњи стуб унатраг. Друго, желели смо да возач добија информације уз минимално скретање погледа, па нудимо велики виртуелни екран у боји (10 инча) на ветробрану.

Фото:"Тојота"

Снага новог хибридног погона је већа за 16 одсто, па је сада укупна снага система 116 КС, уз побољшање убрзања 0-100 км/х за 15 одсто, па "јарису" сада треба 9,72 секунде "до стотке", а одзив на притисак папучице гаса је бржи. 

Прочитајте још: Да ли знате који ауто Џереми Кларксон сматра НАЈЛЕПШИМ свих времена?(ФОТО/ВИДЕО)

Способности овог аутомобила у вожњи искључиво на електрични погон су значајно побољшане: сада може достићи брзину до 130 км/х, а повећана је и његова способност вожње на електрични погон у градском саобраћају. 

Емисија ЦО2 смањена је на 85 г/км, а вредност потрошње горива према мешовитом циклусу WЛТП је 3,7 л/100/км, што представља умањење за 20 одсто.

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas