· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Започните дан здравим напитком: Потребна су само два састојка

Велики број људи свако јутро попије шољу кафе или чаја или дан почиње доручком. Међутим, постоји здравији начин да се започне дан

1616344047_drink-1532300_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Уколико вам је потебна додатна енергија за обављање свакодневних активности и желите да одржите своје здравље на високом нивоу, онда вам је потребан овај напитак.

Прочитајте још: Ево шта кафа коју пијете говори о вама

Чаша топле воде са лимуновим соком

Напитак који се састоји од само два састојка – воде и лимуна, може на невероватно ефикасан начин да помогне вашем организму у борби против различитих потешкоћа и да вам помогне да савладате свакодневне активности.

Потребно је само конзумирати чашу овог напитка свако јутро пре него што било шта друго попијете или поједете. Топла вода и кашичица цеђеног лимуновог сока учиниће чуда за вас.

Овај напитак на више начина позитивно утиче на организам:

Фото: Пиxабаy

Чисти организамвода-и-лимун

Овај напитак ће прочистити ваше тело – почевши од јетре, стимулисаће дигестивни тракт, побољшати рад цревне флоре, а захваљујући антиоксидансима који се налазе у лимуну, а који помажу у регенерацији ћелија – ваше лице ће сијати.

Помаже при мршављењу

Уколико сте на дијети или имате потребу да смањите килажу – овај напитак вам може помоћи и у томе. Осим што помаже да се вишак течности избаци из организма и убрзава метаболизам, влакна која се налазе у лимуну смањују апетит.

Даје енергију

Иако већина људи која пије кафу сматра да је то једини напитак који вас може разбудити ујутру – ово није истина. Топла вода и лимун умају већу моћ у разбуђивању од шоље кафе. Осим тога, мирис лимуна позитивно утиче у на расположење.

Убрзава излечење

Захваљујући витамину Ц, ког у лимуну има у великим количинама, ране брже зарастају, кости остају здравије, а упале у телу се брже смирују. Витамин Ц је главни састојак терапије против стреса и физичких повреда. Зато ће чаша воде са лимуном сваког јутра бити довољна како би се наше тело осећало боље.

Прочитајте још: Решите се запушеног носа помоћу СОДЕ БИКАРБОНЕ

Освежава дах

Чаша топле воде и лимуновог сока може вам помоћи да имате свеж дах. Осим тога, лимун олакшава болове у зубима, као и упалу десни, а по неким истраживањима ублажава симптоме које проузрокује пародонтоза. Негативан утицај лимуна јесте тај што може оштетити зубну глеђ. Како би се ово избегло довољно је да не перете зубе одмах након што сте попили воду са лимуном или бар да прво промућкајте уста чистом водом. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.