· · Коментари: 2
Лечење

Зашто да плаћате операцију неколико хиљада евра? Оздравите уз помоћ три биљке које можете САМИ узгајати!

Вене су крвни судови који враћају крв у срце након што је циркулисала кроз тело, за разлику од артерија, које носе крв од срца. Ако крв у венама почне да протиче у назад јавља се најгори женски проблем - вене на ногама се проширују

nature-3430470_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy

Проширене вене је назив за оболеле крвне судове, најчешће код доњих екстремитета. Заправо, то су вене са нефункционалним венским залисцима.

Услед оштећености залистака ствара се венски рефлукс. То доводи до ширења венских зидова и стварања змијолике избочине, односно проширене вене. Такав крвни суд више није у могућности да обавља своју уобичајену функцију пумпања крви ка срцу. Уколико се не лече просирене вене могу створити велике компликације.

Прочитајте још: КАШАЉ се може излечити биљком која у пролеће цвета широм СРБИЈЕ

Стварање притиска унутар вена доводи до слабости венских зидова, па овај процес доводи до развоја неугледних, повећаних и испупчених вена испод површине коже. Ове абнормалне растегнуте и проширене вене познате су као варикозне тј. проширене вене.

Прочитајте још: Баците лекове и решите се главобоље на природан начин

Стварање притиска унутар вена доводи до развоја неугледних, повећаних и испупчених вена испод површине коже 

Гавез

Прочитајте још: БИЛА ПОПУЛАРНА У ЈУГОСЛАВИЈИ И РУСИЈИ: Код куће направите МАСТ којом ћете решити главобољу

Гавез у облику облога веома је користан код свих проблема са венама. Користити увек свеже нарендан корен од гавеза, али у недостатку свежег корена се може користити и тинктура. Тинктура се одлично показала код упале вена.

Прочитајте још: "Трава која враћа младост" постоји у Русији и Србији, позната је из времена Владимира Великог, а сада помаже код неплодности

Бели лук

Све што је потребно, то је да уље белог лука утрљавати на месту проширених вена, затим ставити најлонску кесу и умотати завојем. Третман је потребно урадити увеће како би остао преко ноћи. Ујутро операти ноге и поновите поступак током следеће ноћи.

Невен

Набрати невен, цветове, листове и стабљике, па све то ситно исецкати. Затим 500 грама квалитетног свињског сала, може и квалитетне масти, ставити у посуду средње величине и загрејти на најјачој температури. Када је маст врела убацити исецкани невен и оставити на ватри да прокључа, па промешати и склонити са ватре. Посуду поклопити и оставити да преноћи на собној температури. Сутрадан смесу само благо загрејати толико да може да се процеди. Добијену маст за проширене вене сипати у одговарајућу посуду и свакодневно благо утрљавајти на оболела места, више пута дневно.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.