Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
ЖЕНСКА ПОСЛА

Зашто жене праве СЕКСИ СЕЛФИ ФОТОГРАФИЈЕ? Научници су утврдили разлог!

Ова свакодневна пракса сваке жене није због тога да би се свиделе мушкарцима, напротив!

1594768303_selfi.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Жене не праве секси селфије како би се свиделе мушкарцима, већ на тај начин себи подижу вредност у земљама и друштвима у којима је изражена економска неједнакост, показало је последње истраживање научника са Универзитета у Новом Јужном Велсу.

Секси изглед и даље је на цени!

Истраживање је обухватало анализу на десетине хиљада селфи фотографија жена из 113 земаља широм света и тагове, који су пратили ове фотографије на друштвеним мрежама попут тагова "секси" и "вруће". 

Прочитајте још: Једном се ЗАЉУБИМО, осам пута добијемо ПОВИШИЦУ, а шта мислите колико пута МУШКАРЦИ СЛАЖУ дневно?

- Прва ствар коју смо приметили је чињеница да су жене толико опседнуте својим изгледом због патријархарних притисака, односно да жену и данас гледамо кроз то како изгледа, а не кроз њезине друге квалитете", каже водитељица студије - објашњава један од руководилаца овог истраживања.

Прочитајте још: Имате лоше слике и мало ПРАТИЛАЦА? Није ни чудо, сигурно правите ове ГРЕШКЕ

Како су објаснили ови истраживачи, већа је вероватноћа да ће жена уложити време и труд да на друштвеним мрежама објави секси селфи, ако живи у друштву у којем економска неједнакост расте. Ипак, ово није случај у друштвима у којима мушкарци имају већу моћ и у којима је полна неједнакост раширенија. 

- Неравноправност у приходима у једном друштву је добар начин да се предвиди експанзија секси селфија, што указује на то да је ова појава маркер потенцијалног социјалног успона међу женама. Колико год то било погрешно, у модерном друштву секси изглед је на цени. Може донети много тога заузврат на економском, друштвеном и приватном плану- наводи сеу студији.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas