· · Komentari: 0
FANTOMI

Okrugla i obla OSTRVA u Atlantiku i Pacifiku se POJAVLJUJU i NESTAJU, a sve se PREPRIČAVA

Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš - u blizini Irske se nalazi mistično ostrvo koje je postalo mit, a krije strašnu tajnu.

1598610092_fantasy-3077928_1280.jpg
Foto: Piksabej

Haj Brazil je misteriozno ostrvo koje je prvi put ucrtano u mape 1325. godine. Iako svi znaju gde se "nalazi", može se videti samo jednom u sedam godina, ali se na njega nikada niko nije iskrcao, kartografi su ga u 19. veku skinuli sa mape i zaključili su da - ne postoji.

Pročitajte još: Kada je PUTIN seo na OVU STOLICU svi su znali da će biti prvi čovek RUSIJE (FOTO)

Aterijus pada i ne tone
U grčkoj mitologiji postoji priča o zvezdi Asterijus koja pada u vodu, ali ne tone, već pluta i odleće!

O ovom ostrvu u severnom Atlantiku, koje je od Irske udaljeno 320 kilometara, vekovima se šire priče po Evropi kao o mitskom mestu izgubljene civilizacije i raju. Okruglog je oblika i na pola ga deli reka ili kanal. Nazvan je po keltskoj reči Breasal i znači visoki kralj.

Da li je to ostrvo koje izranja i tone ili brod koji sleće i poleće?

Današnji teoretičari drevnih vanzemaljaca veruju da je ovo ostrvo, ustvari, leteći brod koji sleće i ponovo - nestaje.

Kolaju priče o izgledu, ali se svi slažu da je okruglo Foto: Piksabej

Pročitajte još: U Beogradu postoji knjiga od LJUDSKIH KOSTIJU i potpis poslednjeg PRAVOSLAVNOG CARA: Evo priče!

Prvi put ga je u mapu 1325. godine ucrtao đenovski kartograf Anđelino Dulsert, a nalazi se i u katalonskom atlasu iz 1375. godine. Prikazuje ga i venecijanska mapa iz 1436. godine kao jednu od najvećih grupa atlantskih ostrva, a upisano je i u Ortelijusovoj mapi Evrope iz 1595. godine.

Upisan! Foto: Piksabej
Škotski kapetan je bio na ostrvu i video crne zečeve i svetleće ljude!

Međutim, 1480. godine je Džon Džej isplovio iz Bristola sa dva broda "Triniti" i "Džordž" i namerom da se iskrca na Haj Brazil, ali se posle dva meseca vratio neobavljenog posla. Međutim, jedan od članova posade Džon Kabot je1497. godine tvrdio da je pronašao ostrvo.

Pročitajte još: DVE godine su putovali do SRBIJE, a kada je došla CRVENA ARMIJA uništili su OFICIRSKE uniforme (FOTO/VIDEO)

Dva veka kasnije je škotski kapetan Džon Nizbet je na putu ka Irskoj video Haj Brazil, iskrcao se na obalu i tu proveo pola dana sa posadom. On je tvrdio da je na ostrvu upoznao mudrog čoveka koji im je dao srebro i zlato, živeo je u kamenom zamku oko kojeg su trčali veliki crni zečevi i svetleći ljudi. Ubrzo je kapetan Aleksandar Džonson krenuo u ekspediciju i potvrdio Nizbetove reči. 

Nivo mora
Mnogi nestanak objašnjavaju kao porast nivoa mora posle ledenog doba. Recimo, Porkupina sprud je, 193 kilometara od Irske, 1862. godine otkriven, a bio je ostrvo ali je potopljen okeanom.
Ostrvo je pred njihovim očima nestalo!

Haj Brazil je poslednji put upisan u mapu 1865. godine pod nazivom Brazilska stena. Poslednji su ovo ostrvo videli Robert O'Flerti i T. J. Vestrop 1872. godine koji su tvrdili da su se tri puta iskrcavali i, jednom prilikom, poveli porodice da im dokažu da su tamo bili. Međutim, kada su poslednji put napustili Haj Brazil ovo ostrvo je nestalo pred njihovim očima.

Pročitajte još: Misterija Hrtkovaca BRUJI SRBIJOM: Posle ZLATNE KACICE, lopovi PLJAČKAJU rimske vile pod okriljem noći i traže BLAGO (FOTO)

I Peščano ostrvo je fantomsko, a onda ga je snimio satelit Foto: Piksabej

Mnogi pretpostavljaju da je ostrvo potonulo zbog porasta nivoa mora, a pošto ga niko  nije video više od sto godina skinuto je sa svih mapa. Istoričari su ubeđeni da nikada nije ni postojalo. Međutim, postoje daleko zanimljivije teorije koje mogu da zamisle.

Britanska vojska je videla NLO, major je dodirnuo letelicu i dobio koordinate Haj Brazila!

Naime, najpozantiji NLO incident na britanskim ostrvima dogodio se u Safoku, u Rendlesham šumi 1980. godine, kada je blizu američke baze vojska videla čudnu letelicu. Major Džim Peniston tvrdi da je dodirnuo letelicu i telepatski primio 16 strana binarnog koda. On je zapisao binarni kod i posle nekoliko decenija je dešifrovan kao koordinate lokacija na kojoj se nalazio Haj Brazil, ali i piramide u Gizi i Naska linije. Na kraju poruke se ponovo nalaze koordinati Haj Brazila i broj 8100.

Pročitajte još: Bio je OMILJEN SRPSKI VLADAR: Despot Stefan je SPAVAO OKOVAN i noću ŠETAO po selu, a razlog se i danas PREPRIČAVA (FOTO)

Haj Barazil nije jedino mistično ostrvo, jer istu sudbinu je doživelo i Peščano ostrvo u Pacifiku za koje su godinama tvrdili da je fantomsko i da ne postoji, a onda se volšebno pojavilo na mapi Google Earth! I ovo ostrvo je oblog oblika kao i Haj Brazil i, takođe, nestaje i pojavljuje se kada hoće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.