Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БОЛНО САЗНАЊЕ: "Мислили смо да је врисак нашег сина био само убод крпеља, али је истина постала ТРАГИЧНА

Дечак је у току ноћи вриснуо од боле

1647074649_strasno.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Када је Џуд Мелон-Џејмесон почео да вришти од бола у току ноћи, његови родитељи су претпоставили да је то зато што га је угризао крпељ. Познато је да током летњег времена инсекти вребају са свих страна, посебно у шумама и парковима, где има највише зелених површина.

Прочитајте још: Провела је годину и по у болници, имала 200 ОПЕРАЦИЈА: Дану је љубоморна жена ЖИВУ ЗАПАЛИЛА, а ево како изгледа данас (ФОТО)

С обзиром да је малени Џуд проводио доста времена напољу, родитељи су помислили да је његов врисак био од уједа неког инсекта, па су га одвели код лекара, сматрајући да и крпељ може да буде опасан.  Нису могли ни да претпоставе да ће доживети највећу трагедију у свом животу. Саопштено им је да има рак, који погађа око  100 деце годишње у Великој Британији, према НХС.

Неуробластом  се најчешће јавља у једној од надбубрежних жлезда која се налази изнад бубрега, или у нервном ткиву које се протеже уз кичмену мождину у врату, грудима, стомаку или карлици. У тренутку постављања дијагнозе, Џуду је дато само 50 одсто шансе да преживи. Мајка дечака, рекла је да симптове код свог трогодишњег сина је једва приметила.

Нисмо приметили огромну грудвицу, и није се чинило да је стварно лоше.  Било је промена у његовом понашању, али ништа није указивало да се ради о опакој болести.

Џудов третман је почео убрзо након његове дијагнозе и до сада је добро реаговао, преостало му је још седам месеци лечења.

Имао је хемотерапију, шест операција, укључујући једну за уклањање примарног тумора, 10 трансфузија крви и трансплантацију матичних ћелија. Тренутно је на тронедељном курсу радиотерапије која ће захтевати свакодневну општу анестезију. Након тога ће прећи на имунотерапијски третман, што је последња фаза лечења.

- Он је тренутно излечен, али дијагноза је и даље високог ризика, што значи да постоји ризик да се рак врати- рекла је мајка дечака за британске медије.

У великом су страху и почели су да скупљају новац за лечење у Америци. Потребне су им стотине хиљада фунти за пионирски третман - вакцину која се тестира.

Прочитајте још: "Тешко је упознати љубав свог живота": Девојка је одлучила да ПУШТА БРАДУ и за то има СНАЖАН разлог (ФОТО)

Многе породице чије је животе разбио неуробластом траже приступ бивалентној вакцини, која може помоћи да се продуже животи деце оболеле од рака.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas