Oglas
· · Komentari: 0

BOLNO SAZNANJE: "Mislili smo da je vrisak našeg sina bio samo ubod krpelja, ali je istina postala TRAGIČNA

Dečak je u toku noći vrisnuo od bole

1647074649_strasno.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kada je Džud Melon-Džejmeson počeo da vrišti od bola u toku noći, njegovi roditelji su pretpostavili da je to zato što ga je ugrizao krpelj. Poznato je da tokom letnjeg vremena insekti vrebaju sa svih strana, posebno u šumama i parkovima, gde ima najviše zelenih površina.

Pročitajte još: Provela je godinu i po u bolnici, imala 200 OPERACIJA: Danu je ljubomorna žena ŽIVU ZAPALILA, a evo kako izgleda danas (FOTO)

S obzirom da je maleni Džud provodio dosta vremena napolju, roditelji su pomislili da je njegov vrisak bio od ujeda nekog insekta, pa su ga odveli kod lekara, smatrajući da i krpelj može da bude opasan.  Nisu mogli ni da pretpostave da će doživeti najveću tragediju u svom životu. Saopšteno im je da ima rak, koji pogađa oko  100 dece godišnje u Velikoj Britaniji, prema NHS.

Neuroblastom  se najčešće javlja u jednoj od nadbubrežnih žlezda koja se nalazi iznad bubrega, ili u nervnom tkivu koje se proteže uz kičmenu moždinu u vratu, grudima, stomaku ili karlici. U trenutku postavljanja dijagnoze, Džudu je dato samo 50 odsto šanse da preživi. Majka dečaka, rekla je da simptove kod svog trogodišnjeg sina je jedva primetila.

Nismo primetili ogromnu grudvicu, i nije se činilo da je stvarno loše.  Bilo je promena u njegovom ponašanju, ali ništa nije ukazivalo da se radi o opakoj bolesti.

Džudov tretman je počeo ubrzo nakon njegove dijagnoze i do sada je dobro reagovao, preostalo mu je još sedam meseci lečenja.

Imao je hemoterapiju, šest operacija, uključujući jednu za uklanjanje primarnog tumora, 10 transfuzija krvi i transplantaciju matičnih ćelija. Trenutno je na tronedeljnom kursu radioterapije koja će zahtevati svakodnevnu opštu anesteziju. Nakon toga će preći na imunoterapijski tretman, što je poslednja faza lečenja.

- On je trenutno izlečen, ali dijagnoza je i dalje visokog rizika, što znači da postoji rizik da se rak vrati- rekla je majka dečaka za britanske medije.

U velikom su strahu i počeli su da skupljaju novac za lečenje u Americi. Potrebne su im stotine hiljada funti za pionirski tretman - vakcinu koja se testira.

Pročitajte još: "Teško je upoznati ljubav svog života": Devojka je odlučila da PUŠTA BRADU i za to ima SNAŽAN razlog (FOTO)

Mnoge porodice čije je živote razbio neuroblastom traže pristup bivalentnoj vakcini, koja može pomoći da se produže životi dece obolele od raka.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas