Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕНИГМА

Стаљинов САН био је да на Арктику роди ЛИМУН, па је Лисенко смислио "ЈАРОВИЗАЦИЈУ"! Онда је настао СКАНДАЛ (ВИДЕО)

Александер Богданов Малиновски је написао роман о становницима Марса и оснивању Института за трансфузију крви у Москви, а умро је после погрешне трансфузије.

1617866078_pjimage.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Диктатура пролетаријата Совјетском Савезу донела је у појединим областима науке владавину разних шарлатана и надринаучника, који су деловали под заштитом власти - тврди у својој књизи енглески писац и научник Сајмон Ингс.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

После победе револуције, како запажа енглески писац Сајмон Ингс, нова власт се суочила са потребом да, у складу са марксистичким погледом на свет, развија науку, а у исто време и чињеницом да је већина научника припадала вишој средњој класи, односно буржоазији.

Морамо смањити јаз у науци, рекао је Стаљин.
Шарлатани
"Златно доба" је потрајало кратко, јер су политички комесари помно  надзирали и мешали се у рад научника и захтевали немогуће резултате. Научници су завршавали у гулазима као "народни непријатељи". Њихова места заузимали су полуобразовани шарлатани.

- Пред нама је тврђава. Та тврђава се зове наука, са бројним подручјима знања. Морамо искористити ову тврђаву по сваку цену. Ми смо 50 или 100 година иза развијених земаља. Морамо смањити тај јаз у наредних десет година. Или ћемо то учинити, или ће нас сломити - рекао је Јосиф Стаљин.

Полагао је наде у царске научнике, али...

Доласком Стаљина на власт, ови научници, који су репутацију стекли у царској Русији, били су изненађени колико им се  поклања велика пажња, води рачуна о њиховом материјалном стању, а истовремено се научне институције финансирају да би што боље функционисале.

Прочитајте још: Када гроб буде нађен СВЕТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА ПОСТОЈИ: Како је сахрањен највећи освајач и какве везе са тим има КАМИЛА

До промена је дошло већ почетком спровођења првог петогодишњег плана од 1928. године, када је наука била позвана да помогне остваривање амбициозних циљева које је совјетски диктатор поставио у пољопривреди и индустрији. Научници су морали да нађу начине да се повећају приноси. Тада, као водећи биолог Стаљиновог доба, ступа на сцену опскурни Трофим Денисович Лисенко чијим, врло често суманутим идејама, се није смело подсмевати.

Стаљинов сан је био да на Арктику роди лимун
Фото: Youtube/ screenshot
ЖИЗНЬ ЗАМЕЧАТЕЛЬНЫХ ЛЮДЕЙ

Стаљинов сан је био да лимун рађа - на арктичком кругу, а ову идеју подржавао је Лисенко, пореклом из украјинске сељачке породице, без формалног образовања. Лисенко се запослио у Пољопривредном институту у Кијеву и 1928. објавио да је осмислио поступак, јаровизацију, којим се убрзава развој биљке и омогућава сетва зимских култура у пролеће!

Лисенко је тврдио да ће јаровизацијом удвостручити приносе. Није било тако.

Тврдио је да ће тако утростручити и учетворостручити приносе, али то се није догодило - током велике глади у СССР-у 1946. и 1947. умрло је два милиона људи.

Прочитајте још: НАЈДУЖА НОЋ у историји човечанства догодила се 536. године и трајала је 18 месеци. Шта се тачно десило?

Побуна научника

Трофим Лисенко, под Стаљиновом заштитом, који је одбацио Менделове законе генетике, заступао је став да се стечене особине могу наследити већ у следећој генерацији.

Лисенкизам је исмеван, а колеге су говориле да је хранећи бубашвабу хтео да је претвори у коња.

Као велики научник из народа био је 40 година слављен и налазио се на челу Института за генетику у Москви све до 1965. године. "Лисенкизам" је назван његов правац учења, не само да није успео да засади лимунове на Арктику, него су његове теорије, као она о укрштању говеда коју је изнео пред британским и америчким научницима на једној конференцији у Москви, изазвала нескривени подсмех. Коментари су били да Лисенко мисли да може "хранећи бубашвабу да је претвори у коња".

Лисенко је у време глади 1932-33. године дошао у сукоб са неким високим партијским званичницима који су указивали на његове грешке, али је поново био заштићен, као и 1948. када је Андреј Жданов, несуђени Стаљинов наследник, покушао да га скине са научног трона.

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Богданов Фото: Youtube/ screenshot  ВМЕСТЕ-РФ

Стаљинова велика нада, према Ингсу, био је и белоруски научник Александер Богданов, право презиме Малиновски, који се сматра једним од оснивача бољшевичке партије и Лењиновим супарником у борби за власт. После одустајања од политике, страст су му постали писање и псеудомедицина.

Написао је роман о Марсовцима који размењују крв и вечно су млади.

Написао је роман о становницима Марса који размењују крв и продужавају живот, а верујући да је помоћу трансфузије крви могуће вечно остати млад.

Уубедио је Стаљина 1925. да оснују Институт за трансфузију крви у Москви. Стављен му је на располагање и Лењинов мозак, да покуша да га оживи, што му, зачудо, није успело.

Прочитајте још: Победио је најкрволочнију војску и потписао први мировни споразум на свету, а онда владао још 42 године!

Богданов-Малиновски је експериментисао на себи и после 11 трансфузија је изјавио да му се вид побољшао и зауставило се опадање косе. Умро је 1928, када је примио крв студента који је био заражен маларијом и туберкулозом

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas