Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ЛАКШЕ ДА ИЗГУРАТЕ ДАН НАКОН НЕПРОСПАВАНЕ НОЋИ: Ако се због недостатка сна ујутру осећате уморно ОВО ТРЕБА ДА УРАДИТЕ

Дружење са пријатељима се одужило до касних сати? Или сте се само окретали у кревету целу ноћ и нисте могли да заспите? После непроспаване ноћи, било да је то наш избор или не, дан који следи је посебно изазован, нарочито ако су пред нама обавезе или морамо на посао.

1699176843_shutterstock_2331125637.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Због недостатка сна већ ујутру се осећамо уморно и тешко се концентришемо. Најчешће ни велика шољица кафе неће бити од користи. Ево како помоћи себи и преживети дан.

 

Будите опрезни са слаткишима

Када смо уморни, треба брзо да повратимо енергију, па ћемо врло вероватно посегнути за чоколадом и кексом. Али шећер вам неће баш помоћи – напротив, слаткиши ће вас учинити још поспанијим. Уместо већ нездраве хране, радије бирајте намирнице које ће вам заиста подићи ниво енергије – попут свежег воћа, цеђених воћних сокова и орашастих плодова.

 

Кафа није најбоља идеја

Уверени смо да ће нам кофеин помоћи да се разбудимо и боље концентришемо приликом обављања свакодневних задатака, али ако нисте преспавали целу ноћ, боље је да се уздржите од превише кафе. Наравно, једна шољица је у реду, али ако претерујете са кофеином, то би могло бити контрапродуктивно и само погоршати симптоме које већ имате – главобоља би могла постати јача, а могуће је и да се осећате још исцрпљено.

 

Не заборавите воду

Ако постанете дехидрирани, брзо ћете постати летаргични и летаргични. Из тог разлога, обавезно водите рачуна о довољном уносу течности – нека то буде најмање 2,5 литара после непроспаване ноћи. И не, кафа и енергетска пића се не рачунају – у том погледу, кофеин има контра ефекат на ваше тело.

 

Успорите темпо

Ако можете, покушајте да нађете мало лакши темпо у дану након непроспаване ноћи и све задатке који захтевају вашу потпуну посвећеност одложите на неки други дан. Слушајте своје тело и дозволите себи да радите ствари без журбе и да се више одмарате између задатака. Такође, сјајно је ако увече можете да одете у кревет раније него обично како бисте надокнадили пропуштени ноћни одмор и вратили се својој рутини.

 

Приуштите себи поподневни одмор

Једна од ствари која ће вам бити од велике помоћи ако претходне ноћи нисте затворили очи је свакако одмор у виду кратког сна. Такозвано 'снажно дремање' је брзо дремање у трајању од отприлике 20 до 30 минута које ће вас освежити. Само пазите да не заспите касно поподне, јер би то опет могло утицати на квалитет вашег ноћног одмора.


БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas