Oglas
· · Komentari: 0

KAKO LAKŠE DA IZGURATE DAN NAKON NEPROSPAVANE NOĆI: Ako se zbog nedostatka sna ujutru osećate umorno OVO TREBA DA URADITE

Druženje sa prijateljima se odužilo do kasnih sati? Ili ste se samo okretali u krevetu celu noć i niste mogli da zaspite? Posle neprospavane noći, bilo da je to naš izbor ili ne, dan koji sledi je posebno izazovan, naročito ako su pred nama obaveze ili moramo na posao.

1699176843_shutterstock_2331125637.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Zbog nedostatka sna već ujutru se osećamo umorno i teško se koncentrišemo. Najčešće ni velika šoljica kafe neće biti od koristi. Evo kako pomoći sebi i preživeti dan.

 

Budite oprezni sa slatkišima

Kada smo umorni, treba brzo da povratimo energiju, pa ćemo vrlo verovatno posegnuti za čokoladom i keksom. Ali šećer vam neće baš pomoći – naprotiv, slatkiši će vas učiniti još pospanijim. Umesto već nezdrave hrane, radije birajte namirnice koje će vam zaista podići nivo energije – poput svežeg voća, ceđenih voćnih sokova i orašastih plodova.

 

Kafa nije najbolja ideja

Uvereni smo da će nam kofein pomoći da se razbudimo i bolje koncentrišemo prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka, ali ako niste prespavali celu noć, bolje je da se uzdržite od previše kafe. Naravno, jedna šoljica je u redu, ali ako preterujete sa kofeinom, to bi moglo biti kontraproduktivno i samo pogoršati simptome koje već imate – glavobolja bi mogla postati jača, a moguće je i da se osećate još iscrpljeno.

 

Ne zaboravite vodu

Ako postanete dehidrirani, brzo ćete postati letargični i letargični. Iz tog razloga, obavezno vodite računa o dovoljnom unosu tečnosti – neka to bude najmanje 2,5 litara posle neprospavane noći. I ne, kafa i energetska pića se ne računaju – u tom pogledu, kofein ima kontra efekat na vaše telo.

 

Usporite tempo

Ako možete, pokušajte da nađete malo lakši tempo u danu nakon neprospavane noći i sve zadatke koji zahtevaju vašu potpunu posvećenost odložite na neki drugi dan. Slušajte svoje telo i dozvolite sebi da radite stvari bez žurbe i da se više odmarate između zadataka. Takođe, sjajno je ako uveče možete da odete u krevet ranije nego obično kako biste nadoknadili propušteni noćni odmor i vratili se svojoj rutini.

 

Priuštite sebi popodnevni odmor

Jedna od stvari koja će vam biti od velike pomoći ako prethodne noći niste zatvorili oči je svakako odmor u vidu kratkog sna. Takozvano 'snažno dremanje' je brzo dremanje u trajanju od otprilike 20 do 30 minuta koje će vas osvežiti. Samo pazite da ne zaspite kasno popodne, jer bi to opet moglo uticati na kvalitet vašeg noćnog odmora.


BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas