· · Коментари: 0

Камиле су изузетно занимљива бића, а да ли сте икада видели КАКО СЕ ПЕЊУ УЗ ПЕШЧАНЕ ДИНЕ? (ВИДЕО)

Камиле су велики копнени сисари најпознатији по својим грбама. Постоје три врсте камила: дромедар, бактријска и дивља бактријска камила

1648715956_dromedary-gd1408671a_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Од њихове јединствене способности да складиште енергију у својим грбама до њихових ефикасних вештина рехидратације, постоји и смешан начин како се камиле пењу уз пешчане дине! 

Прочитајте још: Одлучио да напусти савремени свет и живи ван система: ОВО ЈЕ ТАРЗАН 21. ВЕКА! (ВИДЕО)

Камиле су врло занимљиве животиње о којима се мало зна. Можемо их видети на егзотичним дестинацијама и углавном су злоупотребљене у туристичке сврхе. Следећи пут када одете на одмор добро размислите о јахању камила јер оне преживљавају невиђене тортуре и батине од својих "власника". Због једне фотографије није потребно да подржите овај вид насиља над животињама. 

Једна од интересантних чињеница о камилама, да оне у својим грбама складиште маст, где због екстремних услова у поднебљима где живе, могу да црпе своју енергију из масти у случају недостатка ресусрса. Здраве камиле са значајним залихама масти могу преживети без хране или воде неколико недеља

Камиле су тако саграђене за сирови живот у пустињским срединама. Да би спречили прашину и песак, имају три капка и два сета трепавица. Такође имају екстра дебеле усне које им омогућавају да једу бодљикаве биљке које друге животиње не могу. Дебели јастучићи коже на грудима и коленима штите их од врућег песка, а велика, равна стопала омогућавају им да ходају а да не тону у песак. 

Међутим, да ли сте икада видела како се камила пење уз пустињске дине? Чак има и посебан дизајн за те услове! Овај видео ће вас одушевити њихом практичношћу: 

Камиле су врло друштвене животиње и увек иду у крдима! Зато добро размислите следећи пут када путујете и немојте подржавати експлоатацију ових дивних бића. 
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.