Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Лудо продуктивна радна етика Илона Маска: Откријте тактике за ПОСТИЗАЊЕ ЛИЧНОГ УСПЕХА

Тајне продуктивности Елона Маска су легендарне - и, суочимо се са тим, он је прилично јебено сјајан, тако да вероватно зна о чему говори када су ове ствари у питању!

1652178624_ilon-musk.jpg
Фото: Yоутубе Принтскрин/Инсиде Едитион
Oglas

Без обзира да ли сте предузетник или не, ових 10 трикова ће вам помоћи да постигнете више за мање времена, тако да се можете себи организовати и направити живот какав желите!

Прочитајте још: На данашњи дан пре тачно 425 година Турци су спалили мошти Светог Саве: За мир и спокој данас изговарамо ове речи

Ово су 10 најбољих тајни продуктивности Илона Маска:

1) Спавајте што више можете

Недостатак сна негативно утиче на памћење, учење и когнитивно функционисање. Недавна студија НАСА-е открила је да су астронаути лишени сна три дана узастопно изгубили функцију и радне меморије и способности да се фокусирају на задатке. Запамтите, Илон Муск спава више од већине људи - најмање осам сати ноћу према његовој биографији. 

2) Устаните рано

Једна од најпопуларнијих навика Илона Маска је његова рутина устајања пред свитање. Он се буди рано ујутру и проведе сат времена читајући, размишљајући и планирајући за тај дан. И изгледа да се исплати; многи људи предлажу да одвојите време сваког јутра пре посла за размишљање и планирање будућности као начин да смањите стрес током дана тако што ћете имати осећај шта треба да радите. Устаните најмање 30 минута пре почетка радног дана. На пример, можете да устанете у 5 ујутро и проведете сат времена читајући пре него што кренете на посао.

3) Искористите сваки минут за продуктивност и не губите време улудо

Илон Маск је рекао: „Да постоји начин на који не могу да једем, да бих могао више да радим, не бих јео. Волео бих да постоји начин да добијете хранљиве материје без седења за оброк. Иако су га неки критиковали због његовог екстремног начина живота, такође је јасно да он практикује оно што проповеда. Када проводите дане трудећи се да направите аутомобиле од ракета или тунела испод Лос Анђелеса, сваки минут је битан; заиста, Теслине производне линије су толико аутоматизоване да им је потребан само један човек на 150 робота. А ако случајно покушавате да колонизујете Марс, вероватно је сигурно претпоставити да вам ни сан није баш приоритет.

4) Читајте халапљиво

Илон Муск прочита око 50 књига годишње. То је око 2 књиге недељно! Предузетник милијардер тврдио је да чита фантастику и да посебно воли научну фантастику. Неки од његових омиљених аутора су Исак Асимов, Нил Стивенсон и Џорџ Орвел. Доказано је да читање једне књиге или е-књиге о некој теми повећава вашу продуктивност у просеку за 30%. Ако желите да опонашате невероватну радну етику Елона Маска и лудо продуктивне навике, почните са улагањем у више књига! 

5) Запишите циљеве и објавите их

Записивање својих циљева је једна ствар, али причање о њима другим људима може вам помоћи да останете на правом путу. Када јавно објавимо своје циљеве, то повећава нашу посвећеност њиховом постизању јер не желимо да изневеримо себе или друге. Поред тога, истраживање на 1.000 милионера показало је да 66% верује да је јавна одговорност важан фактор у стварању богатства. Након што запишете своје циљеве, поделите их са најмање још једном особом. Ово може бити пријатељ или члан породице коме верујете или група за подршку на друштвеној мрежи. Све док вам је пријатно да делите, то вам може помоћи да останете мотивисани да постигнете своје циљеве. 

6) Доследно практикујте здраве навике

Да бисте избегли сагоревање, важно је да останете доследни својим здравим навикама. То може значити да идете у кревет у исто време сваке ноћи, да се будите око 7 или 8 ујутру и да вежбате сваког јутра - чак и викендом. На тај начин смањујете шансе да скренете са пута у тешким временима која се могу појавити током вашег радног дана. Такође је лако држати се добрих навика планирајући их унапред. Припремите одећу за вежбање, припремите ручак унапред и знате када треба да кренете на посао, чине увођење здравих рутина у свакодневни живот много лакшим. Такође је важно напоменути да иако се понекад осећате уморно и без енергије, важно је да останете доследни својим здравим навикама. Одличан начин да то урадите је да у календару закажете време када желите да вежбате или одете у кревет, чак и ако не желите да радите те ствари у том тренутку.

7) Вежбајте сваки дан

Поред побољшања општег здравља, кретање вашег тела може вам помоћи да размишљате јасније и да се концентришете на дуже временске периоде. Ако желите да постанете лудо продуктивна особа, створите навику да вежбате сваки дан или најмање 3 пута недељно. Не само да ћете се осећати добро током дана, већ ћете имати додатни фокус и моћи ћете да уђете у зону током тог времена. Вежбање такође помаже у ослобађању ендорфина који ће помоћи у смањењу нивоа стреса и спречити сагоревање; такође одржава ваш ниво енергије на високом нивоу како не бисте прегорели у било ком радном дану. Без обзира колико сте заузети, вежбање увек треба да буде део ваше свакодневне рутине. Не само да ће вежбање побољшати ваше физичко здравље и ниво енергије, већ такође може помоћи у спречавању да нивои стреса измакну контроли. Свакодневно вежбање ће вас одржати усредсређеним и свежим, док ће вам помоћи да останете на правом путу са свим аспектима вашег свакодневног живота, укључујући каријеру и друге обавезе. Ако се трудите да нађете времена за вежбање у свом дневном распореду, запамтите да је само двадесет минута довољно да искористите већину предности вежбања. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas