· · Коментари: 0
људи ово често сањају

Шта значи када САЊАТЕ да вам ЗУБИ ИСПАДАЈУ? Нема разлога за бригу, подсвест вам шаље ОВЕ поруке

Иако постоји традиционално веровање да је испадање зуба страшан сан јер указује да ће вам неко близак умрети, не постоји никакав основан доказ за тако нешто

1655908061_woman-g71a855acf_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Овај симбол може имати неколико различитих значења у зависности од других контекстних трагова који се појављују. Када тумачите симболичне снове , као што је онај у којем вам испадају зуби, важно је да обратите пажњу на цео сан, као и на оно што се дешава у вашем животу да бисте одредили значење.

Прочитајте још: Зашто нисам срећан? Ових 8 негативних навика спречавају позитивне ствари да уђу у ваш живот

Вишеструка значења за испадање зуба у сновима

Ако сте икада сањали да су вам зуби испали, онда сте се такође вероватно пробудили осећајући се помало узнемирено. На крају крајева, зуби су везани за многе аспекте, као што су ваша способност да једете, како вас други виде, колико се осећате физички привлачно, ваш статус просперитета и још много тога. Сви начини на који ваши зуби представљају ваше различите аспекте себе могу бити назнаке шта то значи када испадају у сновима.

Прави проблем са зубима 
Можда је најбуквалнији превод испадања зуба у сновима да имате неку врсту зубног проблема или забринутост за орално здравље. Студија је открила је корелацију између иритације зуба коју су сами пријавили при буђењу и снова о зубним боловима који су укључивали ствари као што су испадање зуба, бол у зубима и труљење зуба. Ако стално сањате овај сан и будите се са болом у зубима или у устима, можда је време да закажете посету свом стоматологу да видите да ли постоји проблем са зубима или деснима, или да ли показујете знаке шкргутања зубима. Ваша подвест зна све о вама и она вам шаље информације у току снова, а уколико имате зубни проблем и нисте га још свесни јер зуб још није почео да боли, ваша подсвест зна за потенцијални проблем. 

Исхрана
Користите своје зубе да жваћете храну коју једете да бисте се хранили. Када испадну, исхрана постаје тежа. Стога, у сновима, зуби могу бити симбол исхране, а када вам зуби испадну у сновима, то може указивати на то да сте забринути због своје способности да се храните. Ово не значи само нутритивно (иако свакако може), већ такође може указивати на то да се осећате или слабо ухрањено или не можете да се храните духовно, емоционално, креативно или на неки други начин. Да ли ти ово одговара? Следећи пут када будете сањали овај сан, запитајте се да ли се осећате нахрањено и одрживо у овим важним областима свог живота. 

Анксиозност због тога како изгледате
Многи људи су забринути због свог физичког изгледа, а стање ваших зуба игра велику улогу у томе како се осећате и томе како изгледате. Стога, ако вам у сну испадају зуби, можда се осећате непривлачно или сте забринути како ће вас други доживљавати на основу физичке привлачности. Обратите посебну пажњу на друге трагове контекста у свом сну да бисте вам рекли да ли је ово можда тачно тумачење. 

Повратак у прошлост 
Сећате се када сте били дете, и када сте изгубили зуб? Шансе су да сте ставили зуб под јастук, а Зубић вила вам је донела хладан, чврст новац. Ово културно искуство може наћи пут у вашим сновима, тако да ако сан о испадању зуба делује позитивно и ви се пробудите са ишчекивањем, онда постоји велика шанса да је ово тумачење вашег сна које вам највише одговара.

Потешкоће са комуникацијом
Када зуби испадну, теже је говорити јасно без сметњи. Стога, понекад у сну када вам испадну зуби, то је зато што осећате да не комуницирате јасно у неком аспекту свог живота. Обратите посебну пажњу на друге трагове контекста у свом сну. Да ли покушавате да говорите, али речи не излазе, или имате кварове у комуникацијској технологији? Ово може указивати на то да су зуби још један симбол за осећај неефикасности у комуникацији. Исто тако, ако након што вам зуби испадну, ваша способност говора је отежана, то може указивати на исто. Проверите шта се дешава у вашем животу да бисте утврдили да ли се ово уклапа.

Рањивост или срамота
Баш као што голотиња у сновима може указивати на осећај рањивости или срамоте, тако могу и снови где вам испадају зуби. Имати лепе зубе је културна норма којој људи теже, а када нешто пође по злу са вашим зубима у будном животу, то може довести до осећаја срамоте и рањивости док бринете какав ћете утисак оставити са недостајућим или оштећеним зубима. Стога је уобичајено имати овај сан када се осећате рањиво, посрамљено или се плашите да ћете се осрамотити.

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.