· · Коментари: 0
ХОБИЈИ

Бонтон испијања ВИНА: Да ли знате како се правилно држи чаша? Никада не бисте ни наслутили (ВИДЕО)

Заправо, реч је о врло једноставној примени неколико прописаних правила иза којих се крије практичан и логичан разлог.

1632337201_Depositphotos_182602316_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Када се ради о винском бонтону, реч је о врло једноставној примени неколико прописаних правила иза којих се крије практичан и логичан разлог. Међу њих превасходно спадају она о исправном држању чаше, која би требало да имате на уму када следећи пут будете уживали у свом омиљеном вину.

Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)

Држите чашу ниско за ножицу, тамо где се спаја са стопицом. Разлог за то је да на тај начин нећете прстима замастити балон чаше. Такође, одржавајући минимални контакт избећи ћете ситуацију да својом телесном температуром угрејете вино. Из истог разлога, одржавајте тај хват на ободу чаше док пијете вино.

Пре дегустирања пожељно је завртети чашу како би вино отпустило примарне ароме. Ово изискује мало вежбе, али можете почети тако што ћете поставити чашу на длан друге руке и стопицом правити мале кругове.

Пре дегустирања пожељно је завртети чашу како би вино отпустило примарне ароме. Ово изискује мало вежбе, али можете почети тако што ћете поставити чашу на длан друге руке и стопицом правити мале кругове. Када ово савладате, касније једноставно склоните другу руку и с лакоћом ћете радити то исто у ваздуху.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)

При куцању чашама избегавајте да то чините тако да врх чаше или стопица дођу у контакт са другом чашом. Уместо тога, куцните се тако да се споје средишта балона – најчвршћи делови чаша. Ако зачујете звонак одјек кристала, знаћете да сте то урадили како треба.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.