Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири савета за превазилажење страхова и брига: Не дозволите да вас "глас у глави" спутава

Суочавање са изазовима, успонима и падовима, све то је део живота. Колико ће брзо прођи такве кризе, често и углавном зависи само од нас

1682156660_shutterstock_290942954.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли ћемо пронаћи решење за њих, зависи од начина на који посматрамо ствари. Ако се догоди проблем и ми га посматрамо кроз призму негативности, чини нам се да је све црно и негативно, очајавамо, размишљамо како се догодило нешто што јелоше, ми трошимо наше време и енергију, нисмо активни, не налазимо решење. Са друге стране, када посматрамо живот кроз позитиванстав, у садашњем тренутку, без онога што је било и што ће бити, шансе да изађемо из ове ситуације све више се повећавају.

Када се појаве проблеми прва ствар коју нам доносе јесте брига. Најчешће се ово догађа када пројектујемо слике у својој глави, додавајући на негативну ситуацију додатну невољу, сматрајући да ће бити све горе.

Како се ослободити нагомилене бриге када се суочимо са проблемима да бисмо могли да дођемо до решења? Како да освестимо да нам брига не доноси ништа добро? Такве савете даје нам писац Екарт Тол, аутор бестселера за лични развој. Прочитајте његова 4 важне поруке које ће помоћи да се решите брига:

1. "Психолошко стање страха је одвојено од сваке конкретне и истинске непосредне опасности. Долази у многим облицима: нелагодност, забринутост, анксиозност, нервоза, напетост, страх, фобија итд. Ова врста психолошког страха је увек од нечега што би се могло догодити, а не од нечега што се сада дешава."

2. "Глас у вашој глави такође ствара огромну количину проблема који заправо и нису проблеми. То су само ствари које се још нису догодиле, ствари које би се могле догодити сутра или следеће недеље. Слушање нестварних проблема има друго име: забринутост. То ради глас у твојој глави. То је када кажемо у себи "а шта ако". То узнемирава, мучи вас и више не можете да осетите радост живота.

3. "Шта ће остати од свих страхова и жеља повезаних са вашом проблематичном животном ситуацијом која вам сваки дан заузима највише пажње? Цртица, дуга један или два центиметра, између датума рођења и датума смрти на вашем надгробном споменику."

4. "Брига значи да вас ум контролише. Брига је увек бесмислена. Решење никада не излази из бриге."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas