Oglas
· · Komentari: 0

Četiri saveta za prevazilaženje strahova i briga: Ne dozvolite da vas "glas u glavi" sputava

Suočavanje sa izazovima, usponima i padovima, sve to je deo života. Koliko će brzo prođi takve krize, često i uglavnom zavisi samo od nas

1682156660_shutterstock_290942954.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Da li ćemo pronaći rešenje za njih, zavisi od načina na koji posmatramo stvari. Ako se dogodi problem i mi ga posmatramo kroz prizmu negativnosti, čini nam se da je sve crno i negativno, očajavamo, razmišljamo kako se dogodilo nešto što jeloše, mi trošimo naše vreme i energiju, nismo aktivni, ne nalazimo rešenje. Sa druge strane, kada posmatramo život kroz pozitivanstav, u sadašnjem trenutku, bez onoga što je bilo i što će biti, šanse da izađemo iz ove situacije sve više se povećavaju.

Kada se pojave problemi prva stvar koju nam donose jeste briga. Najčešće se ovo događa kada projektujemo slike u svojoj glavi, dodavajući na negativnu situaciju dodatnu nevolju, smatrajući da će biti sve gore.

Kako se osloboditi nagomilene brige kada se suočimo sa problemima da bismo mogli da dođemo do rešenja? Kako da osvestimo da nam briga ne donosi ništa dobro? Takve savete daje nam pisac Ekart Tol, autor bestselera za lični razvoj. Pročitajte njegova 4 važne poruke koje će pomoći da se rešite briga:

1. "Psihološko stanje straha je odvojeno od svake konkretne i istinske neposredne opasnosti. Dolazi u mnogim oblicima: nelagodnost, zabrinutost, anksioznost, nervoza, napetost, strah, fobija itd. Ova vrsta psihološkog straha je uvek od nečega što bi se moglo dogoditi, a ne od nečega što se sada dešava."

2. "Glas u vašoj glavi takođe stvara ogromnu količinu problema koji zapravo i nisu problemi. To su samo stvari koje se još nisu dogodile, stvari koje bi se mogle dogoditi sutra ili sledeće nedelje. Slušanje nestvarnih problema ima drugo ime: zabrinutost. To radi glas u tvojoj glavi. To je kada kažemo u sebi "a šta ako". To uznemirava, muči vas i više ne možete da osetite radost života.

3. "Šta će ostati od svih strahova i želja povezanih sa vašom problematičnom životnom situacijom koja vam svaki dan zauzima najviše pažnje? Crtica, duga jedan ili dva centimetra, između datuma rođenja i datuma smrti na vašem nadgrobnom spomeniku."

4. "Briga znači da vas um kontroliše. Briga je uvek besmislena. Rešenje nikada ne izlazi iz brige."

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas