Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
смртоносан ударац

Да ли је "ДОДИР СМРТИ" убио Брус Лија? Задобио је ударац, а две недеље након тога био је мртав! (ФОТО/ВИДЕО)

Додир смрти односи се на било коју технику борилачких вештина за коју се тврди да убија користећи смртоносне ударце усмерене на одређене делове тела.

1624450159_brus-li.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/ kungfu5dragones
Oglas

Концепт познат као дим мак вуче корене из традиционалне Кинеске медицине и њене технике акупунктуре. Дим мак је тајно знање, са техникама које нападају тачке притиска и меридијане, за које се каже да онеспособљавају или понекад узрокују непосредну или чак одложену смрт противника.

Додир смрти

Дим мак техника 

Смештена на задњем делу врата у основи лобање, сматра се једном од најсмртоноснијих дим мак тачака. Критичарима ово може изгледати нечувено, али постоји документован случај човека који је изненада умро након што је примио ударац на овом месту. Иако се испрва сумњало да је траума мозга узрок смрти, обдукција је показала само тупу трауму у пределу дим мак тачке. Сматрало се да је механизам смрти укључивао стимулацију окципиталних живаца што је довело до дисфункције аутономног нервног система.

Прочитајте још: Мадам ХЕЛЕНА БЛАВАЦКИ: Необична жена, тајанствених способности, од које је учио и Ајнштајн! (ФОТО)

Поједини аутори тврде да је Брус Ли преминуо од "додира смрти", који је задобио две недеље пре него што је колабирао.

Бројни мајстори борилачких вештина тврде да вежбају ову технику у стварности, почев од шездесетих година прошлог века, када је тај израз ирекламирао амерички ексцентрични гроф Данте, заједно са енглеским преводом „"Додир смрти".

Смрт Брус Лија

Могућа жртва дим мак технике

Године 1985. године, у чланку часописа "Црни појас" спекулисало се да је смрт Брус Лија 1973. године могла бити узрокована "одложеном реакцијом на дим мак ударац који је добио неколико недеља пре свог колапса".

Бројни мистериозни случајеви смрти од једног ударца иду у прилог теорији о ефикасности дим мак технике.

Други аутори кажу да је Лијева смрт можда настала услед примене технике „вибрирајућег палца“ и да  дим мак заиста постоји и да га практикују поједини учитељи кунг фуа. 

Такође постоји много извештаја о изненадној смрти која је последица енергичних удараца у грудни кош. Обдукција жртве убиства - младића који је умро након задобијања удараца у груди, стомак и соларни плексус - није показала никакве спољне или унутрашње знаке повреде. Због тога се његова смрт приписивала дисфункцији аутономног нервног система услед удара соларног плексуса.

Још један млади уметник борилачких вештина изненада је преминуо након што је ударен ногом у соларни плексус током спаринг меча.

Прочитајте још: Хиљаде девојака љуби његов гроб, а неке су отишле толико далеко да глуме сексуалне односе са статуом! (ФОТО/ВИДЕО)

Иако многи случајеви овог феномена укључују бејзбол лопте и хокејске пакове, известан број случајева догодио се током уличних борби и вежбања каратеа

Један младић изненада је умро након што је ударен ногом у прса, а модрице на грудима многих других жртава корелирају са тим тачкама.

Ови примери илуструју како се савремена медицинска наука може користити да се докаже да на човековом телу постоје подручја која могу да изазову смрт или болест када се нападну и да та подручја корелирају са локацијом дим мак тачака. Иако наведени случајеви не приписују повреде флуктуацијама чија (унутрашња енергија), они и даље пружају доказе да постоје рањива подручја тела која се могу искористити током  борбе.

Једино питање које остаје је, којим механизмом настају такве повреде?

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas